keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Miksi lahjojen hankkiminen on niin vaikeaa?

Olen surkea ostamaan lahjoja. Omille lapsille lahjojen hankkiminen vielä onnistuu, koska mussukat ovat vielä niin pieniä, että lähes kaikki lahjat ilahduttavat. Vaikeita ovat kuitenkin oma mies, kaikki muut aikuiset sekä vähän isommat lapset ja teinit.Niinpä koitan yleensä kuitata varsinkin miehen synttärit ja muut vastaavat juhlat tekemällä lahjan tilalle keittiössä jonkinlaisen yllätyksen. Nyt hiljattain isänpäivän turvauduin taas kokkimetodiin, koska en oikein muutenkaan tiedä, mitä muka ostaisin miehelleni isänpäivälahjaksi (eihän hän ole minun isäni).

Miehen lahja koostui siis aamupalasta, joka sisälsi hänen lempijuttujaan: kananmunia, vaaleaa leipää, hiukan parempaa juustoa, kasviksia, tuoremehua ja hedelmiä. Omaksi iloksi olin lisännyt pöytään vielä paputahnaa sekä Italiasta tuotua appelsiinimarmeladia.  


Tyttären synttäreillekin oli tarjottavien väkertäminen eräänlainen lahja hänelle (tietysti normaalin lahjan lisäksi). Jo kuukausia etukäteen selasimme tytön kanssa Pinterestiä ja etsimme inspiraatiota täydellistä kakkua varten. Lopulta tyttö valitsi prinsessalinnan, joka rakennettiin ensin kaverisynttäreille jäätelöstä ja seuraavana päivänä normaaliin täytekakkutyyliin. Jäätelökakku oli muuten loistava idea lapsille, ja samalla vältyin työläältä kahden eri täytekakun tekemiseltä.

Mikäköhän siinä sitten on, että lahjojen ostaminen on niin vaikeaa? Vaikka tietäisi lahjan saajan harrastukset ja kiinnostuksen kohteet, on tosi vaikeaa ostaa mitään ihmiselle, joka ei tarvitse uutta tavaraa – ja jos tarvitsee, tietää itse paremmin, minkälaista haluaa.Onneksi omassa lapsuudenperheessäni on jo pitkään ollut vallalla käytäntö pitää lahjat vähänlaisina. Oma isukkini tyytyy isänpäivänä, synttärinä ja nimpparina suklaalevyyn ja lasten askartelemaan korttiin, eikä joululahjoistakaan tarvitse ottaa isompaa painetta. Kannatan itsekin ajatusta, että yhdessäolo ja syöminen ovat jo lahja sinänsä, ja sen päälle mahdollisesti tulevat tavarat bonusta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti