keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Romuhamsterin onnenpäivät

Meissä on miehen kanssa kummassakin aarteenetsijän vikaa, mitä tulee vanhoihin tavaroihin. Yksi mieluisimpia tapoja viettää aikaa on käydä aarteenetsintäreissuilla, eikä pelkästään kirpputoreilla, joissa tavarat ovat joskus vähän liian hinnoissaan, vaan esimerkiksi huutokaupoissa, piharakennuksissa ja muissa vähän epämääräisemmissä paikoissa, joissa tulee vielä vastaan ihan todellisia aarteita.

Palasimme juuri Pohjanmaan sukulointireissulta, jossa meille yllättäen tuli eteen romuhamsterin märkä päiväuni, tilaisuus käydä rohmuamassa vanhahkosta talosta tavaroita edulliseen hintaan. Miehen kaukainen sukulainen möi talon irtaimistoa tyhjentääkseen taloa myyntiä varten. Talo oli ollut pitkään asumattomana, joten nykyaika ei ollut päässyt liiaksi puremaan sisustukseen.


Lähdimme paikan päälle vain uteliaisuudesta, mutta päädyimme haalimaan pakettiautollisen kaikenlaista kivaa, muun muassa huonekaluja. Osalle niistä ei edes vielä löydy meiltä paikkaa, mutta olen aika varma, että niille jossain vaiheessa keksitään jotain käyttöä.

Yksi hieno löytö oli sivustavedettävä puusohva, joka saa paikkansa remonttihuoneestamme, kunhan se valmistuu. Sohvan on kuulemma valmistanut paikallinen puuseppä 50-luvulla.


Toinen upea ostos oli vanha patinoitunut pöytä. Mies innostui ostoksesta vielä lisää, kun kuuli sen olevan alun perin peräisin Lyyli-mummunsa lapsuudenkodista. Ikää pöydällä on kuulemma vähintään sata vuotta. Tästä voisi tulla pöytä tulevalle patiollemme, sitten joskus kun se valmistuu ja olemme saaneet tehtyä sille katon.


Löysimme myös kaksi 50-luvun nojatuolia. Niiden muoto on hieno, mutta verhoilu pitäisi kyllä molemmista uusia. Kunhan ensin ehdin verhoilukurssille.

Aivan tarpeeton löytö mutta mahdoton jättää ottamatta olivat vanhat lastenvaunut, joita meille tarjottiin ilmaiseksi. Niiden kuomu on rikki, mutta eiköhän se ole korjattavissa. Näihin voisi vaikka laittaa säilytykseen vilttejä tai lapasia ja pipoja eteiseen, kunhan siihen saadaan tehtyä tilaa.


Tyttö innostui vanhasta ruosteisesta kolmipyörästä. Toinen poljin puuttuu, mutta se ei tuntunut hirveästi tyttöä haittaavan. Jos lapset pyörään joskus kyllästyvät, voi tästä tulla kukkaruukkuteline puutarhaan, takatarakkahan suorastaan huutaa kukkaistutusta koristeekseen.


Löytöjen mukana oli vielä 50-luvun sohvapöytä, peili, maitotonkka, lääkekaappi ja kaunis lämpömittari, jos nyt kaikki muistan luetella. Niin ja lasten puinen keinutuoli sekä hylly. Löydöt jäivät vielä appiukon varastoon odottelemaan, josta hän lupasi ne kesän mittaan toimittaa meille kotiin kuljettettuna. 

Mitäs sanotte, eikö ollut hyvä aarteenmetsästysreissu? 

12 kommenttia:

 1. Voi jumankeka mikä löytöretki! Voin ymmärtää, että siellä todella ollaan vähintäänkin innoissaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, vielä kun näissä on tällainen sukukytkös niin entistä mukavampaa.

   Poista
 2. Vau miten upeita löytöjä!
  Tuollaista vanhaa puusohvaa havittelen meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen pitkään havitellut puusohvaa, tuo ei nyt ollut ihan sataprosenttisesti haaveideni kaltainen, mutta tarpeeksi lähelle kuitenkin :)

   Poista
 3. Voi, miten hauskaa, että tämä on yhteinen ilon aihe ja harrastus! Upeita löytöjä ja voin kuvitella, miten hauskalta on tuntunut. Mietin, että tuo kolmipyörä on varmaan minun vanha ;). Minulla oli nimittäin ihan samanlainen tuollainen, 70-luvulla upouusi :)). En enää muista, milloin siitä on luovuttu ja minne se meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just mietin, miten onnekasta on, että meistä kumpikin jakaa tämän harrastuksen. Jos toinen ei yhtään piittaisi vanhoista roinista niin kyllä olisi vaikeaa. No en mä olisi sellaista ukkoa kyllä ottanutkaan ;)

   Poista
 4. No WAU sanon minä, mikä ihana tilaisuus ja miten ihania aarteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä kun saadaan ne kotiinkuljetettuina. Melkein liian hyvää ollakseen totta! Paitsi että on :D

   Poista
 5. Mahtavia löytöjä! Tuo aarteiden etsintä on meillekin kovin mielekästä puuhaa :D

  VastaaPoista