perjantai 6. toukokuuta 2016

Kevät tuli!

Samaa tahtia kun ilmat ovat lämmenneet ja aurinko paistaa, meillä on heitetty henkistä talviturkkia menemään. Koko talvi on mennyt lähinnä rutiineja pyörittäessä, mutta nyt olemme kaivautuneet talviuniltamme ja alkaneet vimmatusti puuhastella niin talossa kuin pihalla.Ensimmäiseksi iski remontti-innostus. Peräkammarihan on ollut omissa oloissaan syksystä asti, jolloin lattia saatiin paikoilleen. Sen jälkeen ei kenenkään ole tehnyt mieli edes kurkistaa koko huoneeseen. Vapun tienoilla kuitenkin rappasin uunin uudestaan antiikkilaastilla, ja seuraavaksi on vuorossa lattian hiontaa ja seinien levytystä huokolevyillä. Näyttää uhkaavasti siltä, että huone saattaa joskus valmistua.Pihalla oleilu on muuttunut paljon helpommaksi koko porukalla, kun vauvankin voi antaa kontata kuivassa maassa ja leikkiä ilman hanskoja. Vauva istuskelee ihmeissään hiekkalaatikolla ja antaa hiekan valua sormiensa välistä tai nyhtää nurmikolta ruohoa. Ainakin yksi ateria päivässä on tullut nautittua pihalla, ja mikäs sen helpompaa, kun kenenkään ei tarvitse kuopuksen jäljiltä siivota lattiaa. Samalla on tullut edistettyä projekteja vähän siellä sun täällä. Lapsille hankittiin leikkimökki. Kiviaita on pidentynyt enemmän kuin metrillä, huonossa paikassa kasvanut luumupuu ja saskatoonit on kaadettu ja pihaa on tasoitettu. Lastenhuoneeseen tulevaa vanhaa pulpettia on alettu rapsutella vanhoista maaleista. Linnutkin ovat saaneet pari uutta pönttöä.Viljelyhommia en ole vielä ehtinyt valmistella, enkä edes stressata niistä. Tänä vuonna kasvatettavia kasveja sujahtaa ainoastaan laatikoihin, joten työtä on paljon vähemmän kuin varsinaisen kasvimaan kanssa.
Tuntuuko kenestäkään muusta, että tämä hiukan yllättäen saapunut kesä saa pään aivan pyörälle? Itse enää hädin tuskin muistan, että vasta reilu viikko sitten kaivettiin varastosta lapsen päälle uudestaan talvihaalaria, kun ulkona satoi räntää ja lämpömittari näytti nollakeliä…

3 kommenttia:

 1. Hurjasti olette saaneet aikaan siellä. Ja suloinen leikkimökki! Kyllä, minulla ainakin on ihan pää pyörällä kun ensin hieman koleahko ja syksyisen oloinen kevät muuttui kertaheitolla kesäksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta täytyy todeta, että hitaamminkin tullut kevät saa aina pään pyörälle, on se vaan aina sen verran ihanaa :)

   Poista

 2. Lindo blog, amei suas postagens! Já fiquei por aqui!!!Maravilha!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  VastaaPoista