lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kokeiluja raakakeittiössä

Tässä keittiössä ei ole viime aikoina kovin usein ruvettu raakakakunleipomispuuhiin, koska jotenkin olen kuvitellut tarvitsevani siinä puuhassa reseptiä. Ja aina reseptissä on joku aine, jota ei valmiina löydy ja jota ei haluaisi ostaa, tai muuten vaan reseptin seuraaminen tuottaa vaikeuksia.


Mutta nyt kun päätin unohtaa reseptit kokonaan ja tehdä kakun oman mieleni mukaan, johan muuttui homma helpoksi. En tykkää raakakakuissa kovin raskaista, pähkinäisistä ja kookosöljyisistä rakenteista, joten päätin tehdä luomuksen, jossa on vähän löysempi koostumus. Kahden eri kerroksen käyttäminen kuorrutteessa ei tässä oikein pääse oikeuksiinsa ulkonäöllisesti (no eipä tässä tullut ulkonäköön satsattua muutenkaan), mutta maun puolesta ne kyllä sopivat yhteen.


Mango-banaanikakku

Pohja:
1 pss (200 g) manteleita
1 pss (200 g) taateleita
3 rkl carob-jauhetta (tai raakakaakaojauhetta)
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
ripaus (ruusu)suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa

Banaanitäyte:
3 kypsää banaania
0,5 dl kookosjauhoja
½ limen mehu
1 limen kuori raastettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
5 rkl kookosöljyä sulatettuna
½ tl vaniljajauhetta

Mangotäyte:
2 dl cashew-pähkinöitä (liotettuna vähintään tunti)
1 pss (300 g) pakastemangoa
½ tl vaniljajauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ limen mehu

Sekoita mantelit monitoimikoneessa jauheeksi. Lisää taatelit ja muut aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista ja tarttuvaa. Tarkista maku. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista suojus ja painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Pese monitoimikoneen kulho. Laita sinne banaanitäytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa makeutusta. Levitä banaanitäyte pohjan päälle ja laita vuoka hetkeksi pakastimeen.

Pese taas monitoimikoneen kulho ja sekoita ensin cashew-pähkinät tasaiseksi (kaada liotusvesi pois). Lisää muut aineet, maistele ja muokkaa tarvittaessa oman makusi mukaiseksi ja kaada täyte banaanitäytteen päälle vuokaan. Laita kakku hetkeksi jähmettymään pakkaseen ja tarjoile. 

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Tulee liian vähän tehtyä raakakakkuja, vaikka aina ovat superhyviä! Eikä tuossa sinun kakussasi mitään ulkonäkövikaa ole, päinvastoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä, ihan liian harvoin tulee tehtyä raakakakkuja tai oikeastaan muutenkaan leivottua. Kiitos kehusta, olin vain suunnitellut että nuo kerrokset jotenkin erottuisivat mutta hyvähän se on noinkin :)

      Poista
  2. Oi nam, aivan herkullisen kuuloinen ohje, täytyypäs testata ❤️

    VastaaPoista