perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäismunien koristelua

Ajattelin, että tytär olisi tänä vuonna jo sen verran iso, että pääsiäismunien koristelu onnistuu, ja oikeassa olin. Ihan turhaan olin ensin harkinnut ostavani jotain styrox-munia, kun tyhjäksi puhalletut kananmunatkin pysyivät 3,5-vuotiaan käsissä hienosti.Olen itse oppinut kananmunien tyhjäksi puhaltamisen äidiltäni, joten oli hienoa päästä opettamaan perinne eteenpäin. Tällä kertaa koristelimme munia tusseilla.


Munat tyhjennetään tekemällä kumpaankin päähän pieni reikä neulalla ja puhaltamalla tyhjäksi. Koristelun helpottamiseksi tökkäsimme rei’istä läpi grillivartaiden tekemiseen tarkoitetun puutikun, josta oli hyvä pitää kiinni.En oikein keksinyt hyvää tapaa pujottaa muniin ripustusnarua, joten jätimme munat kököttämään tikun nokkaan ja tökkäsimme ne rairuohon korvikkeisiimme, herneenversoihin, auringonkukanversoihin ja minttupuskaan.

9 kommenttia:

 1. Hauskoja munia. Iloista pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 2. Lapsena iskän kanssa koristelin pääsiäisenä munia. <3 Munien sisuksista iskä teki lettuja tai vohveleita ison satsin. Muistan, kun kerran sain munan koristeltua itseni mielestä hyvin kauniiksi, mutta kun keikuin keittiön tuolin kanssa, kun esitteli sitä vanhemmille niin menin nurin ja muna meni rikki. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanot niin letut olisivatkin olleet hyvä pääsiäisruoka, meillä tehtiin munakasta. Hyvää oli sekin!

   Poista
 3. Tuo tikkuhan on hyvä idea munan kiinnipitämiseksi koristelun aikana. Tusseilla itsekin munia koristelleena muistan, kun aina joku kohta koristelusta tuhriintui, kun sitä käpisteli sormin kiinnipitäessä. Meillä muniin on saatu ripustuslenkit niin, että katkaistaan tulitikku ja sidotaan tikunpätkään ompelulankaa. Sitten pujotetaan tikku munan reiästä sisälle munaan ja käännetään poikittain reikään nähden, jolloin tikku jää nätisti munan sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joskus käytetty tuota tulitikkukonstia, mutta ainakin mun mielikuvissa sitä reikää pitää aika lailla suurentaa sitten. Ehkä muistan väärin :) Sitä voisi kokeilla kyllä ensi vuonna.

   Poista
 4. Heippa! Luin eilen koko blogisi läpi, oli kyllä ihanaa luettavaa :) itse olen kanssa muuttamassa maalle kuun vaihteessa ja sain tästä kyllä ihania ideoita, ja nyt en enää malttaisi odottaa muuttoa. Hyvää kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että olet löytänyt blogiini ja tervetuloa jatkossakin! Ja tervetuloa (-menoa?) maalle, itse olen ainakin aina vain vakuuttuneempi, että muutto oli paras ratkaisu ikinä.

   Poista