maanantai 14. maaliskuuta 2016

Karviaisia kakussa

Tähän aikaan vuodesta meillä alkaa pakastimesta jo pohja häämöttää, ja marjoja joudutaan ostamaan kaupasta. Mutta karviaisia siellä vielä on, ehkä siksi, että ne eivät pakastettuina varsinaisesti kuulu lempimarjoihini. Tänään kokeilin laittaa karviaisia kakkuun, ja täytyypä heti julistaa, että uusi klassikko on syntynyt. Vaikka ensin tuntui, että kakusta tuli hiukan liiankin kirpeä, pistelimme koko kakun kolmeen pekkaan miehen ja tyttären kanssa samana päivänä.


Erityisen hyvää kakku oli käytyään pari tuntia jääkaapissa, joten jos vain maltaa odottaa, kannattaa kakku jäähdyttää kunnolla ennen nauttimista. Kaipasin sen kylkeen ensin myös jonkinlaista vaniljakastiketta, mutta kylmänä nautittuna en muuttaisi siitä enää mitään.


Tämä on muuten muunnelma taannoisesta raparperikakustani, joka oli sekin hyvää mutta jää kyllä tälle kakulle kakkoseksi mennen tullen.

Karviaiskakku

16 taatelia
1 banaani
3 munaa
1 dl oliiviöljyä
2 dl kaurajauhoja
0,5 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl muscovado-sokeria
0,5 l (punaisia) karviaisia

Soseuta taatelit ja banaani esim. monitoimikoneessa. Lisää muut aineet, leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja tarjoile. 

4 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla! Palastimesta saattaisi löytyä vielä karviaisia, tai sitten pitää odotella kesää.;) Karviaispiirakkaa olen kyllä tehnyt ja oikeen maukasta on sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole ennen keksinyt laittaa karviaisia mihinkään leivonnaiseen, mutta kannatti kyllä!

      Poista
  2. Kuulostaa raikkaalta, täytyypä kokeilla! Nyt saakin jo alkaa tyhjentelemään pakastinta ihan urakalla uuden sadon tieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tyhjentynyt aika lailla itsestään, mutta ihanaa joka tapauksessa että kohta tulee jo uutta satoa!

      Poista