lauantai 7. marraskuuta 2015

Sokerileipurin onnenhetki

Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa kakun kuorruttamista sokerimassalla, kun kolmivuotiaalle piti saada kissakakku synttäreille. Olin kuvitellut massalla kuorruttamisen olevan tosi vaikeaa, mutta tämähän olikin vähän kuin tapetointi: periaatteessa kohtuullisen helppoa, vaikka täydellisen lopputuloksen saamiseksi pitäisikin vielä harjoitella aika lailla.


Löysin Pinterestistä hyvän mallin kissakakulle, ja kun lapsikin sen hyväksyi, ei muuta kuin sokerimassaa ostamaan. Aloittelijan virheenä hankin mustaa massaa liian vähän, joten helma jäi ihan hiukan irvistämään. Omasta mielestäni nokkelasti keksin paikata irvistyksen vaaleanpunaisella nauhalla, josta tuli kissalle hyvä kaulapanta.


Leikkelin tarvittavat osat kissan kasvoihin hopeisella pizzaleikkurilla, jonka olen saanut lahjaksi joskus ajat sitten mutta jolle ei ole ollut käyttöä. Se oli kuitenkin ihan täydellinen vehje tähän puuhaan, sillä veitsellä reunoista olisi tullut liian kulmikkaita (eikä se helppoa ollut leikkurillakaan). Pyöreitä osia leikkasin myös erikokoisilla juomalaseilla painamalla ja saksilla.


Muut värit oli ostettu valmiina, mutta silmiä varten värjäsin hiukan valkoista massaa vihreäksi. Ihan hyvin toimi, vaikka siinä hötäkässä elintarvikeväripullo kaatui keittiön pöydälle – onneksi ei kakun päälle!Ihan hauskaa oli tämä kakun askartelu, mutta mitään varsinaista leipuria minusta ei taida koskaan tulla. Hajamielisyyksissäni unohdan aina jonkun ainesosan tai tunnen liikaa tarvetta soveltaa, eikä se oikein sovi leipomiseen. Tällainen tarkkuutta vaativa näpertely ei sekään taida olla minun juttuni, ja tälläkin kertaa pääasia oli, että lapsi sai haluamansa. Päivänsankari olikin haltioissaan, ja siinä on jo tarpeeksi syytä uskaltautua kokeilemaan tällaista leivontaa toistekin, jos jälkikasvu niin toivoo. 

4 kommenttia:

 1. Vielä, kun tuohon kakkuun olisi laittanut poskien alle pienen mustan täplän niin tuohan olisi ollut, kuin meidän Kisu. :) Kaunis kakku ja herkullisen näköisiä tarjottavia!

  VastaaPoista
 2. Hienot tarjoilut ja loistava idis nuo hedelmäkipposet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tuntuivat tykkäävän kippohedelmistä, ja olihan niiden syöminen aikuisenkin mielestä hauskempaa kuin vaikkapa tavallisen hedelmäsalaatin. Vähän turhaa roskaa vain, mutta ehkäpä se nyt kerran vuodessa synttäreillä sallitaan.

   Poista