torstai 12. marraskuuta 2015

Sänky mielessä

Nyt on taas meneillään ehkä paskin päivä ikinä. Espanjasta paluun jälkeen vauva on saanut uuden tavan herätä öisin noin klo 3–4 ihan virkeänä (syöttöherätysten lisäksi) höpöttämään. Nyt kun näitä öitä on takana jo niin monta etten osaa enää laskea, haaveilen vain yhdestä asiasta: että saisi nukkua edes yhden yön ilman yhtäkään heräämistä ja aamulla niin pitkään kuin huvittaa.


No, yökukkumisten takia vauvalle maittaa päivällä uni normaalia paremmin, joten ehdin ehkä kertoa täällä blogissa meidän uudesta sängystä, joka valmistui loppukesällä. Sänky kun tässä väsymyksessä on joka tapauksessa mielessä, enkä osaa nukkua päiväunia.


Yläkerran uudessa makuuhuoneessahan on vinokatto niin matalalla, että normaali sänky ei siihen mahdu. Japanilaistyyliset matalat futon-sängyt eivät tyylillisesti meitä miellytä, vaikka meillä futon-patja onkin, joten päätimme tehdä sängynkorvikkeen kuormalavoista. Tästä huoneesta on tarkoitus tulla jommankumman lapsen huone siinä vaiheessa, kun he jo pärjäävät omissa huoneissaan ilman äitiä ja isää lähellä, joten kovin suurta rahallista satsausta ei haluttu tehdä, kun kerran sänky ei välttämättä olisi kovin monen vuoden satsaus.


Maalasimme neljä kuormalavaa Helmi-kalustemaalilla, jota jäi yli kylpyhuoneen paneelien maalauksesta. Yksi maalauskerta riitti, mutta maalia meni paljon odotettua enemmän, puun röpelöinen pinta kun imi sitä kuin sieni. Sänkyyn pitikin alun perin tehdä vielä pääty, mutta kun maali loppui, ajatus jäi. 


Tarkoituksena oli liittää kuormalavat yhteen ja kiinnittää niiden pohjaan pyörät, mutta koska sängyn vieressä oleva kantava pylväs kuitenkin estäisi sängyn liikuttelun, jätimme pyörät laittamatta. Samasta syystä emme edes kiinnittäneet lavoja yhteen, jotta ne saisi helpommin paikaltaan pois.Yöpöydän virkaa toimittaa ruusuinen peltipurkki, jossa on jemmassa käsivoidetta, kurkkupastilleja ja muuta, mitä normaalisti laittaisi yöpöydän laatikkoon. Vielä jossain vaiheessa pitää miettiä valaistusasiaa, eli ruuvataanko seinään kiinteät valaisimet, vai olisiko joku liikuteltava lamppu sittenkin parempi. Hiukan lisää kulkutilaa sängyn viereen saadaan sitten, kun vauvan pinnasänky jossain vaiheessa käy tarpeettomaksi tai saadaan siirrettyä isosiskon kanssa samaan huoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti