sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Metsäretkellä

Päätimme eilen ottaa kaiken irti kauniista syyspäivästä ja suuntasimme metsään. Meillähän on tytön kanssa tapana käydä useinkin metsäretkillä joko kahdestaan tai joskus vauvakin pääsee mukaan. Harvemmin on kuitenkaan saatu aikaiseksi sitä, että koko porukka lähtee metsään ja että mennään vähän kauemmas. Lapselle kun riittää metsäretkeksi se, että poistutaan pihasta sata metriä metsän puolelle. Tällä kertaa nousimme läheisille kallioille. Korkeutta ei ole paljon, mutta sen verran kuitenkin, että tuntee olevansa arjen yläpuolella. Kaikkialla oli hiljaista, kupissa maistui kuuma kaakao ja illallinen tuli nautittua eväsvoileipien muodossa. Tyttö keräsi mukaansa ”tupsuja” eli jäkälää ja minä otin pitkästä aikaa valokuvia. Harmi vaan mukaan sattui vain miehen kamera, jonka kanssa en ole oikein sinut.

Mies totesi, että nyt pitäisi varmaan julistaa, että jatkossa tehdään jotain tällaista paljon useammin. Saa nähdä tehdäänkö, mutta tästä kauniista iltapäivästä ja auringon painumisesta puiden taakse ainakin jäi hyvät muistot. Rakastan muuten tätä meidän kotinurkkien ilta-aurinkoa erityisesti keväällä ja syksyllä, kun se paistaa meidän kotitiellä niin kauniisti kotiinpäin mennessä.

6 kommenttia:

 1. Poikasi ( niin olen ymmärtänyt että toinen lapsistanne on poika ) ja tyttösi varmasti nauttivat retkestä vanhemmista puhumattakaan. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, metsällä on se jännä vaikutus, että aikuisia se virkistää ja lapsia rauhoittaa :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta retkeltä ja täydelliseltä tavalta viettää rakkaiden kanssa aikaa. <3 Me käytiin koko perheellä rattaiden kanssa eilen illalla lenkillä auringonpaisteessa. Harjun vierestä kävellessämme sanoin, että kun tyttö kasvaa, mennään tuonne retkelle kaakaotermarin ja eväsleipien kanssa. Joten ehkä meilläkin tulevaisuudessa samanlaisia retkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tyttö on niin rakastanut näitä metsäretkiä jo alle kahden vuoden ikäisestä, niin kuin varmaan kaikki lapset. Joten veikkaan että teilläkin on mukavia retkihetkiä tiedossa. Parasta on tietysti eväät. On se jännä miten itsellekin ihan tavalliset leivät maistuu paljon paremmilta kun ne syö ulkona.

   Poista