maanantai 10. elokuuta 2015

Pienen ihmisen nimijuhlat

Meillä on koko viime viikko valmisteltu vauvan nimijuhlia, ja eilen koitti sitten se suuri päivä, kun kokoonnuttiin juhlimaan pientä ihmisenalkua. Ennen juhlia kuvittelin kulkevani kamera kädessä koko juhlien ajan ja ikuistavani jokaisen tilanteen, mutta todellisuudessa hikoilin keittiössä, imetin vauvaa ja säntäilin paikasta toiseen sellaisella kiireellä, että hyvä kun saatiin ”pakolliset” ryhmäkuvat otettua. Kahvipöydästä ehdin kuitenkin napsia muutaman otoksen ennen kuin herkut katosivat parempiin suihin. Miksi nämä juhlat nykyään aina menevätkin niin nopeasti, ettei ehdi edes kunnolla vieraiden kanssa seurustella. 


Makeina herkkuina oli tarjolla raakasuklaakakkua Hesarin reseptillä (muuten hyvää, mutta maistui vähän liikaa taatelilta), salmiakki-sitruunakuppikakkuja, joissa yhdistelin tätä ja tätä reseptiä (ihan hyviä, mutta salmiakki ei minun makuuni maistunut tarpeeksi) sekä äitini tekemää valkosuklaa-juustokakkua, jonka ehdoton kruunu olivat tuoreet marjat.


Koska sää suosi, olimme juhlia varten myös hankkineet erilaisia pihapelejä, kuten mölkyn, kroketin ja tikkataulun vieraiden viihdytykseksi, mutta eipä niitä tainnut juuri kukaan ehtiä pelata. Ehkä sellaiset sopivatkin paremmin iltajuhliin, joissa ehditään istua ulkona ajan kanssa.Ihanaa muuten, että koti on pitkästä aikaan lattiasta kattoon siisti. Yleensä siivoamme pari huonetta kerrallaan aina likaisimpiin kohtiin keskittyen, kun koko talon siivoaminen kerralla on liian aikaa vievä urakka.

4 kommenttia:

  1. Makuraadin kommentti: nämä olivat ihanan herkullisia ulkonäön lisäksi maultaan:)

    VastaaPoista
  2. Myöhästyneet, mutta sitäkin lämpöisemmät onnittelut nimen saajalle! Ihania herkkuja.

    VastaaPoista