tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kanerva kukkii vaatekaapeissa

Minun on pitänyt jo kauan kertoa meidän uusista vaatekaapeista. Ajattelimme ensin, että ostaisimme yläkertaan jotkut tavalliset massatuotantokaapit, kun puusepällä teetettyihin ei eteisen kaappien jälkeen olisi ollut varaa. Sitten satuin mainitsemaan vaatekaappitarpeesta yhdelle ystävälleni, jolla on puolalaisen miehensä kautta yhteyksiä puolalaiseen käsityöläispariskuntaan Ewaan ja Piotriin, jotka kunnostavat vanhoja huonekaluja. Hinnat olivat selvästi kuluttajaystävällisemmät kuin suomalaisilla kädentaitajilla, joten päädyimme puolalaisten kanssa pitkään ja monipolviseen englanninkieliseen sähköpostikeskusteluun, jossa yritimme hahmottaa mitä tarvitsemme.
Koska kaapit ovat vanhat, tällä kertaa ei ollut mahdollisuutta saada juuri sen kokoista kaappia kuin mitä ensimmäisenä oli mielessä. Homma toimi käytännössä niin, että sen jälkeen kun olimme lähettäneet summittaiset mittatoivomukset ja muut kriteerimme, puolalaiset etsivät niitä vastaavia kaappeja ja lähettivät meille kuvat hyväksyttäviksi. Kun kaapit oli valittu, maksoimme kaappien puolalaisen hinnan verran etumaksua, jonka jälkeen alkoi kunnostaminen. Tässä vaiheessa olimme tietysti jo lähettäneet visioitamme kaapien värityksestä ja koristeluista. Työn edistyessä saimme valokuvia, joista näimme miltä kaapit tulevat näyttämään.
Olen kaapeista aivan haltioissani ja todella tyytyväinen, että uskalsimme tilata huonekaluja ulkomailta. Se olisikin ehkä jäänyt tekemättä, ellei meillä olisi ollut ystävän kautta linkkiä valmistajiin. Nyt oli kuitenkin helppo luottaa, että kaupat tehdään niin kuin on sovittu. Tässä vaiheessa moni varmasti miettii, miten paljon näin painavien ja isojen esineiden rahti maksoi, mutta omasta mielestäni se oli varsin kohtuullinen, 250 euroa. Painon kanssa suurin ongelma tulikin eteen vasta, kun kaapit piti kantaa paikoilleen yläkertaan. Onneksi kaappeja sai huomattavasti kevennettyä ottamalla alalaatikot ja hyllyt irti kantamisen ajaksi, ja riuska veljeni kävi vielä auttamassa miestäni niiden kantamisessa, joten minun ei tarvinnut itse osallistua hommaan. Ewa ja Piotr hoisivat homman sikälikin erinomaisesti, että he ymmärsivät meidän vaikeuttamme päättää erilaisten vaihtoehtojen välillä ja jopa tekivät muutoksia ensimmäiseen versioon kaappien kanervakoristeluissa. Ensi kertaa varten otin opikseni, että kannattaa heti lähettää mahdollisimman paljon kuvia omista visioista, sillä sanallisesti asioiden selittäminen on hankalaa ja se mikä omasta mielestä on selvää, ei sitä toiselle välttämättä olekaan. Mikäli vastaavat huonekalut kiinnostavat, Ewan ja Piotrin aikaisemmin tekemiään huonekaluja voi käydä katsomassa täällä. Yhteystiedot saa tarvittaessa minulta. 

4 kommenttia:

 1. Eipä ihme, että olet haltioissasi...upeat!!

  VastaaPoista
 2. Upeat kaapit, niin paljon paremmat ja kauniimmat kuin uudet. Pitääpä käydä kurkkaamassa Ewan ja Piotrin töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näissä vanhoissa on aina enemmän sielua kuin uusissa :)

   Poista