perjantai 5. kesäkuuta 2015

Jännitystä ja korkeanpaikankammoa tapettihommissa

Minun piti raportoida tänne blogiin yksityiskohtaisesti yläkerran tapetoinnista, mutta sitten syntyi tuo vauva, ja kaikki sitä edeltävät asiat tuntuvat hirveän kaukaisilta. Mutta jotain pääkohtia sentään on vielä entisen elämänkin projekteista mielessä. 


Ensinnäkin tapetti loppui puuhan aikana kesken. Pahaksi onneksi samaa painoerää ei ollut enää jäljellä, joten jouduimme ottamaan korvaavaksi tapetiksi toista painoerää, jossa oli pieni sävyero edelliseen verrattuna. Ja jotta jännitys olisi ollut täydellinen, ensiksi tilaamamme korvausrulla hävisi postissa. Tapetoimme lopulta uudella sävyllä kokonaisen seinän, eikä eroa mielestäni enää huomaa lainkaan. Valo lankeaa eri seinille joka tapauksessa niin eri tavalla, että tarkempikaan pilkunviilaaja ei eroa etsimättä näkisi.Toinen moka sattui siinä vaiheessa, kun alettiin laittaa paikoilleen uusia Renovan kytkimiä. Vanhat pistorasiat olivat neliön mallisia, ja Renovathan ovat pyöreitä. Tapetointivaiheessa poistimme kyllä muoviset osat tapetoinnin tieltä, muttemme tajunneet poistaa niiden alla ollutta neliskanttista metallilevyä. Kun pyöreä Renova oli laitettu uudelleentapetoidulle seinälle, kytkimen kehyksen alta pilkottivat rumat tapetin reunat (pyöreä kehys ei peittänytkään samaa alaa kuin neliskanttinen kehys oli peittänyt). Tilanteesta selvittiin hirveän epätoivokohtauksen jälkeen paikkaamalla ruma kohta niin isolla paikkapalalla, että saumat tulivat kauas katseen korkeudelta ja paikkapala oli leveydeltään koko vuodan mittainen.


Lopuksi vielä sananen näistä ihanista Pihlgren & Ritolan tapeteista. Valittu tapetti osui mielestäni tämän huoneen kanssa ihan nappiin (kauan sitä pohdittiinkin!), ja kuvioltaan aluksi liian levottomana pitämäni tapetti toimii aivan loistavasti isona seinäpintana. Tällaisen herkän paperitapetin tapetoiminen oli kuitenkin yhtä helkkaria, jotenkin vielä hankalampaa kuin viimeksi eteisen tapetissa. Jokaisella kerralla, kun tapetin päältä pyyhittiin pientäkään liisteritahraa, tuntui samalla tuhraantuvan vähän painokuviota. Vaikeusastetta tapetointiin toi myös se, että portaikon päälliseen osaan seinää oli aika vaikea saada tapettia, kun piti keikkua korkeuksissa telineen päällä. 

Ps. Tämän huoneen katto on tarkoitus vielä paneloida jossain vaiheessa, ja kaide pitää maalata toiseen kertaan. Muuten alkaakin jo näyttää hyvältä!

12 kommenttia:

 1. Mukava lukea tapetointi kokemuksestasi, meilläkin tapetoitiin juuri ensimmäistä kertaa pihlgren ritolan tapetilla. Meillä liisteri osottautui hirveän hyväksi-vaikka liisteriä jäi tapetin pinnalle ja sitä vain kevyesti töpöteltiin paperilla, siitä ei jäänyt minkäänlaisia liisteritahroja. Koska tapetoitiin ensimmäistä kertaa, myös nurkat ja vinot seinät tuottivat omat haasteensa. Lopputulos on kumminkin aika hyvä, tosin kyllä jossain kohtaa ajateltiin, että "onneksi tähän tulee verho eteen" tms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään varsinaisesti liisteristä jäänyt tahroja, mutta tuntui että kevyesti töpöttelemälläkin tapetin kuvio lähti kulumaan. Ja noita paikkoja, joihin tekee mieli laittaa verho eteen, tuli kyllä pari mutta käytännössä en usko että niitä itsekään enää vähän ajan päästä huomaa.

   Poista
 2. Kaunis tapetti!
  Aina sattuu kaikenlaisia mokia remppahommissa, mutta onneksi niistä on selvitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein onneksi ne mokat tuntuu ajan kuluessa hiukan pienemmiltä...

   Poista
 3. Niin kaunis. Argh, kun joskus tulee tehtyä noita ajatusvirheitä - tai ajattelemattomuusvirheitä - mutta hyvin ratkoitte ongelman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan valmis lopettamaan koko remontoinnin tuon mokan jälkeen, tuli tunne että nyt se kamelin selkä sitten katkes. Mutta näin jälkikäteen olen itsekin sitä mieltä, että paikkaus saatiin tehtyä ihan onnistuneesti.

   Poista
 4. Onpa kaunis tapetti! Meilläkin laitettiin noita renovan kytkimiä, valkoisena tosin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pähkäiltiin pitkään valkoisten ja mustien Renovien välillä, kumpikin varmaan hyvä valinta.

   Poista
 5. Mullakin on ollut tuota tapettia ja mietin ensin että se olisi liian levoton, mutta se toimi hyvin. Se oli vaaleansinisenä mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan samat pohdinnat. Pienenä palana se näyttääkin levottomalta, mutta suurena pintana toimii hyvin. Ja vaaleansininen oli munkin kakkosvaihtoehto!

   Poista