maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pakastimen tyhjennystä ja vihreä lehtivihannesmuhennos

Ulkona kasvaa jo kohta vihreää siihen malliin, että olen viime päivinä tyhjennellyt kiivaasti pakastinta. Viimevuotisia mangoldeja ja pinaatteja ei enää tarvita, kun pihalta saa tuoretta nokkosta ja vuohenputkea.


Vaikka meillä on kyllä hyödynnetty pakastimen antimia koko vuosi, osa säilömistäni vihreistä vihanneksista oli unohtunut pakastimen pohjimmaiseen nurkkaan, ja alkoi jo iskeä pieni huoli, mitä oikein teen niille. Turha murhe, sillä tällä reseptillä ne hupenivat muutamalla kokkauskerralla.


Älä anna yksinkertaisten ainesosien hämätä, sillä pannulla niille tapahtuu jotain maagista ja lopputulos on herkullisempi kuin luulisi. Nautimme tätä riisinuudelien kera ja ripottelimme päälle oluthiivahiutaleita, mutta varmaan pastakin sopisi kaveriksi. Kerran kokeilin myös lisätä reseptiin kantarelleja ja härkäpapuja, pakastimentyhjennysvimmassa kun olin, ja ne sopivat erinomaisesti.

Vihreä lehtimuhennos

Öljyä (esim. neitsytkookosöljyä)
1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
Reilusti silputtua lehtikaalia, mangoldia, pinaattia tai nokkosta
Suolaa
Pippuria
2 dl kookosmaitoa
Vettä
Auringonkukansiemeniä

Pilko sipuli (ja valkosipuli) ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää pannulle vihannekset ja anna hautua hetki. Lisää sitten kookosmaito ja tarpeen mukaan vettä, hauduttele. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää vielä auringonkukansiemenet. Tarjoile! 

6 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä olet pakastimen perukoilta tehnyt. Nyt on meilläkin niiden löytöjen aika. Mm. hirmu kasat kesäkurpitsaa odottelee, että keksin niille piilotuskeinon. Ne eivät nimittäin ole jälkikasvun suosiossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsaa tuppaakin tulemaan helposti liikaa. Onneksi se myös sopii lähestulkoon mihin ruokaan tahansa, ainakin mun mielestäni :)

      Poista