maanantai 6. huhtikuuta 2015

Improvisoitu kasvispiirakka

Pääsiäinen on ollut superkiireinen: päiviin on mahtunut sukulaistyttöjen synttäreitä, hotellireissu siipan kanssa Turkuun, hiukan remonttia ja kyläyhdistyksen tanssitkin. Tänään kävi sitten vielä ystäviä vierailulla.


Jääkaappi ammotti tässä vaiheessa pyhäputkea jo vähän tyhjillään, joten tein vieraille kasvispiirakkaa periaatteella ”mitä kaapista löytyy”. Lopputulos olikin yksi parhaista piirakoista, mitä olen koskaan tehnyt. Piirakka myös hupeni nopeasti – jonkinlainen laaduntakuu sekin! Pohja on peräisin vanhasta reseptivihostani, mutta päällinen oman mielikuvituksen tuote.


Quinoa-pinaattipiirakka

Pohja
2,5 dl jauhoja (käytin kaura- ja tattarijauhoja)
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,75 dl öljyä
0,75 dl kylmää vettä

Täyte
1 dl quinoaa
pari isoa kourallista tuoretta pinaattia
1 tl suolaa
aurinkokuivattua tomaattia paloina

Munamaito
1 prk kaurakermaa
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa silputtuna

Sekoita pohjan kuivat aineet ja lisää vesi ja öljy. Levitä voitelemattoman piirakkavuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Huuhtele quinoa ja keitä se kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, valuta. Sekoita quinoaan pinaatti ja kaada seos taikinapohjan päälle. Lisää pinnalle aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia. 

2 kommenttia:

  1. Remontti on siis varmasti edennyt. Toivottavasti pyhistä on ohjelman lisäksi nautitukin. Täällä Turussa päin ei ole hetkeen ollut lunta. Onko siellä päästy yhtään pihahommiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyhistä on ehdottomasti nautittu, mukavan ohjelman ansiosta pitkälti :) Meillä pihahommista vasta haaveillaan, koska tänä keväänä pitäisi vielä kaivaa salaojia.

      Poista