maanantai 2. helmikuuta 2015

Tapetin valitsemisen vaikeus

Olemme päässeet yläkerrassa siihen mukavaan mutta vaikeaan pisteeseen, että on pitänyt alkaa tehdä päätöksiä tapettien ja maalien värien suhteen. Syksyllä teinkin jo kovasti suunnitelmia kylpyhuoneen värien kanssa, mutta koko paletti on sittemmin mennyt uusiksi.


Jo jokin aika sitten tilasimme kylppärin seinille yhdessä eteisen tapettien kanssa Pihlgren & Ritolan sinivihreää Hyasintti-tapettia. Olimme molemmat miehen kanssa ihastuneet tähän kyseiseen tapettiin, ja koska emme keksineet mihin muualle se tässä talossa sopisi, vaihtoehdoksi jäi vain kylppäri. Kylpyhuoneeseen tulee umpinainen suihkukaappi, joten varsinaisia roiskeita eikä pahemmin vesihöyryäkään huoneessa tarvitse ajatella, mutta varmuuden vuoksi laitamme tapetin päälle lakan.


Seinien alaosaan tulee puolipaneeli, jonka sävyä kävin joskus ahdistuneena valitsemassa rautakaupassa kaikkien mahdollisten harmaiden vaihtoehtojen seasta, eikä yksikään tuntunut hyvältä. Sitten kun olimme päättäneet vaihtaa tapetin, tämä kyseinen vihreänharmaa sävy valikoitui kuin itsestään. Puolipaneelit maalaamme ensimmäisen kerran ennen seinään laittamista mahdollisen puun elämisen ja irvistelyjen varalta. Maaliksi valikoitui Tikkurilan Helmi, koska se kuivuu nopeasti, eikä näillä kylppärin seinillä tarvitse miettiä hengittävyyttä. Näissä kuvissa paneelit on maalattu vasta kertaalleen ohennetulla maalilla, joten sävy ei ole lopullinen. Aika hurjasti tuo sävy tuntuukin vaihtuvan valaistuksen, katselukulman ja oman mielentilan mukaan. Välillä murehdin, että sehän näyttää ihan tylsän harmaalta, ja välillä taas olen melkein paniikissa, että sehän on aivan vihreä. Todennäköisesti siis juuri sopiva.

Samalla olemme miettineet myös yläkerran sen huoneen värejä, johon kylpyhuone on rakennettu. Yläkertammehan koostuu kahdesta huoneesta, joista takimmaiseen on kulku ensimmäisen kautta. Kylpyhuone tuli ensimmäisen huoneen nurkkaan, ja jäljelle jäävän osan on tarkoitus toimia seuraavat vuodet makuuhuoneenamme. Perimmäiseen huoneeseen tulee aikanaan lastenhuone.


Olimme ensin koko perhe varmoja, että etummaiseen huoneeseen laitetaan P & R:n Ken kiuruista kaunein -tapettia mintunvihreä-vaaleanpunaisena. Lapsikin oppi jo innoissaan puhumaan lintutapetista. Tapetoitavaa seinää on kuitenkin kyseisessä huoneessa aika paljon, joten jossain vaiheessa ajatus joka puolella ympäröivistä linnuista alkoi ahdistaa. Pidän tuosta tapetista edelleenkin erittäin paljon, mutta alkoi tuntua siltä, että se sopisi paremmin vaikkapa vain yhdelle tehosteseinälle kuin koko suureen huoneeseen. Kaiken kaikkiaan tapettimakuni taitaa olla koko ajan menossa hillitympään suuntaan, sillä siinä missä aluksi ihailin kaiken maailman värikkäitä kukkatapetteja, nyt parhailta tuntuvat harmaat tai muuten hillityt sävyt. Sellaiset klassiset valinnat, joihin voi helposti yhdistää muita värejä.


Tämänhetkinen tapettisuosikki yläkertaan on P & R:n Lukko. Väristä ei vielä ole tarkkaa tietoa, mutta sininen tai harmaa-valkoinen tuntuvat tässä vaiheessa parhailta. Meillä on keittiön seinällä mallipalanäyttely meneillään, ja joka päivä tuumailemme, mitä hyviä ja huonoja puolia kullakin sävyllä olisi.


Oli muuten aikamoinen urakka saada muu perhe ymmärtämään, miksi yhteinen suosikkimme lintutapetti alkoi yhtäkkiä minua ahdistaa. Parin havainnekuvan jälkeen mies oli kuitenkin kanssani samaa mieltä, ja kaksivuotiaan joustava mieli on sekin jo tilanteeseen sopeutunut. Nyt pitäisi varmaankin saada tapettitilaus nopeasti vetämään, ennen kuin esimerkiksi haluamani sävyn valmistus lopetetaan tai itse muutan mieleni. 

8 kommenttia:

 1. Todella kauniita tapetteja kaikki! :) Mutta linnut joka seinällä saattavat tosiaan tuntua hieman levottomilta, vaikka todella kaunis tapetti onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se vaikeus onkin kun kauniita tapetteja on niin paljon... :)

   Poista
 2. Tapetteja on haastava päättää; itse olen nyt toisella "kierroksella" yläkerran tapettien kanssa - ja puolestaan vähän rohkeampia kuvioita. Vastapainoa alakertamme hyvin yksinkertaiseen tapettimaailmaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on rohkeampien kuvioiden kanssa se ongelma, että muutan niin helposti mieltäni. Yrityksenä on, ettei toista kierrosta tulisi ihan heti :)

   Poista
 3. Todella kaunis tuo hyasintti! Tapettien valinta on munkin mielestä vaikeaa ja varmaankin siksi meillä on seinät yhä suurimmaksi osaksi valkoisella maalilla. Meillä on kanssa samantyylinen yläkerta. Kesällä olisi tarkoitus jakaa tila kahteen osaan. Perällä oleva tila jäisi tytölle ja me muutettaisiin sen eteen jäävään huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmitti aluksi, että takahuoneeseen pitää kulkea toisen huoneen kautta, ja jossain vaiheessa mietittiin miten yläkertaan saisi kaksi huonetta, joihin kumpaankin mentäisiin omasta ovesta. No, eipä keksitty hyvää suunnitelmaa joten tällä mennään :)

   Poista
 4. Taitaa kaikessa remontoinnissa olla hankalinta tuo päätösten teko. Jotenkin tuntuu, että meilläkin on ollut muutosta lähtien hyvinkin selvä visio siitä, millainen keittiöstä pitäisi saada, mutta nyt kun on alettu suunnitella sitä konkreettisemmin, kaiken maailman yksityiskohdista päättäminen on ihan kamalaa - kun pitäisi valita värit, lopulliset materiaalit, saarekekeittiön saarekkeen koko ja sijainti, tiskialtaan ja hanan koko ja malli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kokemuksen mukaan aika on paras lääke tähän valinnanvaikeuteen. Monia remonttipäätöksiä olemme viivytelleet ihan tajuttoman kauan, mutta onneksi, koska kiireessä tulee tehtyä vain vääriä ratkaisuja, jotka kaduttavat myöhemmin. Näiden tapettien kanssa on onneksi se helpotus, että tapetoitavana on monta huonetta, joten saapi valita useampaa suosikkia :)

   Poista