tiistai 10. helmikuuta 2015

Kevät, älä tule vielä

Vaikka kevättä odotankin, liika on sentään liikaa. Meidän lämpömittari näytti tänään lähemmäs 7 plusastetta, helmikuussa. Sanoisin, että kuukauden etuajassa.
Vaikka en tiedä ilmastonmuutoksen teoriasta tai mistään muustakaan tieteellisestä aiheeseen liittyvästä, alkavat vaikutukset olla ihan silmin nähtävissä. Tuntuu, että ympäri vuoden on päivä, jolloin lämpötila huitelee kymmenen asteen molemmin puolin. Juhannuksena taisi olla osapuilleen saman verran lämpöä, ja koko marras-joulukuu meni samoissa lukemissa.
Auringonpaiste ja vielä toistaiseksi maata peittävä lumihanki ovat tietenkin ihana yhdistelmä. Olen nauttinut siitä tunteesta, että vihdoin pitää kaivaa aurinkolasit esiin talvisäilytyksestä. Sisälläkin on niin valoisaa, että melkein iskee siivousinspiraatio, ja vaikkei ehtisikään siivota, kaikki näyttää päivänvalon ansiosta paremmalta. Toivoisin, että tulisi vielä noin kymmenen astetta nykyistä kylmempää ja saisin jostain sukset, joilla voisi sivakoida peltojen yli. Kevättalvi on talven parasta aikaa, eikä yhtään pöllömpi aika koko vuodenkierrossakaan, joten kevät saisi puolestani vielä odottaa omaa vuoroaan (niin ihana kuin onkin). Liian aikaisin tullut kevät ei kuitenkaan tiedä muuta kuin kuraa ja mutavelliä tavallista pidemmäksi aikaa.
Nauttiaksemme auringosta suuntasimme tänään koiran kanssa metsään, ja pitkästä aikaa otin mukaan kamerankin. Aika pian muistin taas, miksen koiralenkeillä jaksa kantaa kameraa mukana, nimittäin koiran ja minun intressit eivät siinä kohdin oikein kohtaa. Toinen kun on kiinnostunut hajuista ja ryntäilemisestä, toinen vain hidastaa matkantekoa tutkailemalla jotain puunrunkoja. Muutaman aurinko-otoksen sain silti napattua, vaikka koira teki parhaansa sen estämiseksi kiskaisemalla hihnan päätä aina juuri silloin, kun olin painamassa laukaisinta.

9 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, vielä vaan pakkasta ja toki aurinkoakin. Kevättalvi on mitä mahtavinta aikaa, varsinkin hankikelit. En tykkää, jos meiltä häviävät vuodenajat. Onneksi nyt on ollut huomattavasti parempi talvi kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämän vuoden talvessa on kyllä enemmän yritystä kuin viime vuonna. Ja sitä minäkin kaipaan, että olisi selkeät vuodenajat. Sama lämpötila jouluna ja juhannuksena ei houkuttele.

   Poista
 2. Niin samaa mieltä, mua ahdistaa, kun ihmiset iloitsee plussakeleistä, kun itselle ne kertoo siitä, että ilmasto on muuttumassa. Haluan vielä pakkasia, vaikka sitten vähän palelevia varpaita ja tuulen tuiverruksia, niiden jälkeen on nautinnollisempaa ottaa vastaan kevät ja kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minäkin iloitsisin jos ensin olisi ollut kunnon talvi. Maaliskuussa tällaiset kelit olisivat pelkästään toivottuja! Auringosta en tosin valita nytkään :)

   Poista
 3. Jes, samoja mietteitä täälläkin. Vuodenajat ovat menneet sekaisin ja seuraavaksi odotan jatkuvia myrskyjä, lisääntyviä tauteja ja lajikatoa. Vihreälle ihmiselle ahdistavia aikoja, varsinkin ilman kevättalven valoa. Täällä kun jatkuu harmaana aina vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sentään lunta, jossain vaiheessa tuli niin paljon ettei ole vielä sulanut. Mutta yleisesti ottaen mua surettaa talvien menettäminen, koko pimeä vuodenaika on niin synkkä ilman lunta.

   Poista
 4. Ihastuttavat kuvat! Kevättä kohti, Tuija

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavat kuvat! Kevättä kohti, Tuija

  VastaaPoista