lauantai 24. tammikuuta 2015

Helppo ruoka, hyvä mieli

Elämäntilanteeni tuntuu nyt olevan sellainen, etten ehdi tehdä muita kuin helppoja ruokia. Mutta ei se mitään, helppo ruokakin voi olla hyvää ja ravitsevaa. Silloin kun on aikaa (eli kun nälkäkiukkuinen lapsi tai toisaalta mutsikaan ole ihan vielä repimässä pelihousujaan ruuanpuutteessa), kippaan mielelläni vuokaan erilaisia aineksia ja annan uunin hoitaa loput. Ennen syömistä voi vaikka mennä ulos potkukelkkailemaan ja kasvattamaan nälkää, niin kuin teimme tänään.


Olen ennenkin tehnyt näitä ”ryynejä plus kasviksia” -tyyppisiä uunivuokia, mutta nyt lähdin uusille linjoille sekä ryynien että maustamisen suhteen. Lopputuloksena oli eräänlainen intialainen riisivuoka. Maku tulee currytahnasta, jonka tulisuuden riisi imee niin tehokkaasti, että tällä määrällä ruoka ei ole lainkaan tulinen vaan pelkästään maukas. Käyttämäni currytahna oli kylläkin mietoa.


Riisinä käytin täysjyväbasmatiriisiä, mutta muutkin vaihtoehdot varmasti käyvät. En tiedä, johtuiko riisin täysjyvälaadusta, mutta riisi jäi itselläni  hiukan liian al denteksi. Ensi kerralla laitan hiukan enemmän nestettä ja pidän ruuan uunissa vähän kauemmin. Tosi hyvää tuli silti näinkin!

Parsakaali-riisivuoka

3 dl täysjyväbasmatiriisiä
1 pieni parsakaali paloina
vajaa 1 rkl Rajah-currytahnaa (tai vastaavaa)
vajaa 1 prk Go Green -papumixiä
vajaa 1 tl suolaa
4 dl kookosmaitoa

Lisää aineet uunivuokaan ja sekoita. Peitä vuoka esim. foliolla ja paista 200 asteessa noin tunti. 

14 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä ja helpolta. Täytyykin kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen siksikin, että tätähän voi varioida helposti sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

      Poista
  2. Kiitos hyvästä vinkistä; pistänpä ylös :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa miun maun mukaiselta. Itsekin harrastan paljon "helppoja ja nopeita", mutta mausta ja ravintoarvoista ei silti tarvitse tinkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Rajah-currytahna on ihan täydellistä näihin helppoihin ja nopeisiin. Tarpeeksi mietoa mun makuun, joka en liian tulisesta välitä, mutta antaa kuitenkin just täydellisesti makua yksinkertaisiinkin aineisiin.

      Poista
  4. Jee, tällaisia helppoja ja vaivattomia kasvisruokaohjeita oon kaivannut. Tykkään kookoksesta ja currysta, joten kokeiluun mennee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen tein tätä ja tuli tosi hyvää. Pistin yhden suippopaprikan papujen ja parsakaalin lisäksi ja tavallista basmatiriisiä, kun en löytänyt kaupasta täysjyvää. Namnam, päätyy toistekin meidän perheen ruokalistalle.

      Poista
    2. Hauskaa että tykkäsitte! Tää onkin mun mielestä ruoka, jota kannattaa varioida tilanteen mukaan.

      Poista
  5. Mukavan oloinen blogi sinulla! Itseänikin kiinnostaa enemmän ruveta kokeilemaan kasvisruokia ja myös gluteenittomia. Ehkäpä täältä saa vinkkiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kiva kun löysit tänne. Pitäisi enemmän kehitellä uusia ruokia ja muistaa myös postata niitä tänne :) Ehkä mä tässä kevään tullen skarppailen.

      Poista
  6. Kokeiltiin ruokaa tänään ja hyvälle maistui! Tehdään toistekkin :)

    VastaaPoista