maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuu tuli, mutta missä on lumi?

Olen odottanut lunta jo monta viikkoa. Pihamme on niin kurainen, ettei ikkunoista tee mieli katsoa ulos ollenkaan, saatikka poistua ulos ulko-ovesta. Yksi suurimmista harmin aiheista on Sulo, joka haluaa rampata ulos ja takaisin sisään ja tekee samalla joka paikkaan kuraisia tassunjälkiä. Kissaparka ei tunnu tajuavan, että tassujen pyyhkiminen paperiin ei ole mikään hänen kiusakseen keksitty kidutuskeino, joten se rimpuilee vastaan kaikin voimin.


Kaiken huipuksi Sulo tupsahti eräällä ulkoilureissullaan ilmeisesti tuhkakasaan. Normaalisti kissaherra on rinnasta ja tassuista valkoinen, mutta nyt se on hiippaillut talossa mustanharmaassa asussaan nolon näköisenä jo monta päivää. Koko marraskuun ankeus jotenkin kilpistyi mielessäni kissamme surkeaan ulkoasuun (vaikkei lika kuraa olekaan). Nyt kun katsoin pitkän ajan sääennustetta, helpotusta ei lumitilanteeseen taida olla luvassa vielä pitkään aikaan.


Onneksi kohta on sentään joulu, jota voi valmistella ja fiilistellä. Veikkaan, etten taaskaan ehdi toteuttaa puoliakaan joulusuunnitelmistani, mutta suunnitelmiahan on sitten hyvä lykätä seuraavalle vuodelle. Tyttäremme kummitäti ja serkut kävivät pari päivää sitten helpottamassa urakkaani ja toivat pikkuiselle lahjaksi itse ommellun joulukalenterin, jonka ensimmäisestä luukusta eli pussukasta kuoriutui tänään tarroja. Olin innoissani, koska olin suunnitellut samanlaista kalenteria tytölle mutta lykännyt suunnitelman kiireiden takia ensi vuoteen. 2-vuotias oli kalenterista niin innoissaan, että se oli ripustamisen jälkeen pakko ottaa uudestaan pois seinältä ja nostaa ylähyllylle.


Mukavaa vaihtelua, että tänään on sentään pakkasta, ja aurinkokin taisi hiukan pilkahtaa. Joulutunnelma tulee kyllä, kun keittiössä tuoksuu pakkaseen valmiiksi tehty lanttulaatikko. Ja joulumusiikkiahan voi kuunnella säästä riippumatta. Luotan siihen, että sääennusteet ja varsinkin ne toteutuneet säät ehtivät vielä muuttua moneen kertaan! 

14 kommenttia:

 1. Voi kissaa, huvittavinta tuossa kuvassa taitaa olla kyllä sen ilme, jotenkin ylväs, vaikka onkin onnistunut saamaan turkkinsa tuohon kuntoon.
  Sanos muuta, kun keli on tuollainen ja rapaa kaikkialla, tekee mieli vetää verhot ikkunan eteen ja sytytellä jouluvaloja ja kynttilöitä sisällä ja unohtaa koko lumeton sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulon ilme kyllä kertoo, että hänen mielestään tilanteessa ei ole yhtään mitään hauskaa :) Onneksi kynttilöillä saa tunnelmaa niin helposti. Itse vaan poltan aika vähän, kun pelkään että unohdan ne yksin palamaan.

   Poista
 2. Voi Suloa! Lunta kaivataan täälläkin. Sais tää harmaus ja ankeus jo loppua.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, kävipä Sulolle nolosti. Meidän prinssissä ei edes huomaisi nokea :)
  Kurapiha on masentava, mutta pian se kasvaa umpeen, ei tosin talven aikana. Kissat ovat yleensä niin kovin siistejä, mutta kuralle nekään eivät mitään voi. Meillä on nyt maa valkoinen ja pakkasta viitisen astetta, joten ihan mukavan talvista jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo taitaa olla sitä mieltä, että siisteyden voi ihan hyvin hoitaa siellä omalla makuupaikalla, eli tassut voisi putsata vasta sisätiloissa. Minä taas pyrin minimoimaan tuhoalueen, niin että vain eteinen olisi kurassa. Ja mitä lumeen tulee niin joskus kyllä toivon, että asuisin jossain muualla kuin Etelä-Suomessa...

   Poista
 4. Voi kissaressua! Meidän pentu ei ole vielä ulos päässyt, joten hetken vältytään vielä kuraisilta jäljiltä. Lunta saisi kyllä jo tulla ja paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä lunta saisi tulla silleen sopivasti, että pääsee hiihtämään mutta ettei tiet mene tukkoon (meilläpäin yleinen ongelma). Harmi ettei tätä pysty tilaamaan...

   Poista
 5. Kyllä se lumi on nii-iin tärkeä elementti, ettei ilman sitä oikein pääse talvifiilikseen. Ja Sulolle erityisterveisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvi oli kyllä tosi hirveä, kun ainakaan täällä ei ollut lunta oikein ollenkaan. Toivottavasti tästä vuodesta ei tule samanlaista. Sulo kiittää terkuista :)

   Poista
 6. Tunnen sun tuskan lattioiden kurasuudesta! ..täällä ku vipeltää kaks kissaa ja kolme koiraa, eikä valkonen lattia oo kovin anteeks antava..:D onneks vauva ei vielä konttaa, sillä pitäis olla varmaan kurarukkaset käsissä. Sulolla on komia lookki!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konttaava vauva kuraisilla lattioilla olisi kyllä jo vähän liikaa! Meillä on eteisessä harmaa lattia, muttei taida sekään hirveän hyvin kuran kansa yhteen sopia :)

   Poista
 7. Komia Sulo, vaikkakin vähän nokinen. :D Meillä yksi kissoista käy luuhaamassa jossain, jossa sen vaaleaan turkkiin tarttuu vanhanajan ehtaa punamultaa. Kolmen kissan kanssa nurkat ei pysy kyllä puhtaina. Nyt vähän helpotti, kun tänne tuli lumi edes hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vaan, miten helppoa tämä elämä olisikaan jos olisi lunta. No tänään on, mutta huomenna tuskin enää. Ei tarvitsisi välittää kissan tassuista, puhumattakaan sitten kurahaalareista...

   Poista