sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pesto, josta taaperokin tykkää

Pakastin kesällä suuren osan lehtikaalisadosta, mutta tähän mennessä satoa on tullut käytettyä vasta vähän. Tänään muistin lehtikaalit ja surautin ihan perinteisen peston pastan kaveriksi. Lehtikaalipesto upposi niin hyvin kaksivuotiaaseemme, että resepti on pakko kirjoittaa muistiin. Kasvikset kun eivät ole niitä helpoimpia tarjottavia lapselle, joka viime aikoina on halunnut syödä lähinnä makaronia.


Itse söin peston kanssa gluteenitonta spagettia, lapsi ruispastaa. Tarjoilu upposi niin hyvin, että lapsi ei malttanut käyttää edes haarukkaa vaan ahmi tahnaa paljain käsin. Omakin lautanen tyhjeni niin nopeasti, etten muistanut ottaa ruuasta valokuvaa. 


Lehtikaalipesto

Vajaa 1 l pussillinen silputtua lehtikaalia pakkasesta (tai tuoretta)
Reilusti oliiviöljyä
Kourallinen cashew-pähkinöitä
Auringonkukansiemeniä
½ tl suolaa
limen mehua

Liota cashew-pähkinöitä sen verran kun ehdit, mielellään noin puoli tuntia. Kaada liotusvesi pois ja soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää viimeiseksi suola ja limen mehu ja maistele samalla, jotta maku tulee kohdilleen.


Seuraavalla kerralla lisään tähän vielä oluthiivahiutaleita, joita ei nyt ollut kaapissa. Parmesaaniakin laittaisin, jos maitotuotteet kuuluisivat ruokavalioon.

2 kommenttia:

  1. Makoisan tuntuinen ohje, lehtikaalireseptejä ei voi olla liikaa. Laitan tämän muistiin. Ihana kuva pikku aterioijasta, nayttää maistuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, lehtikaalireseptejä ei ole mullakaan mitenkään liikaa tallessa. Vaikka voihan sitä tunkea mihin vaan ilman reseptiäkin, mutta silloin saattaa lopputuloskin olla mitä vaan.

      Poista