maanantai 27. lokakuuta 2014

Punaherukkamuffinit ystäville

Kaikenlaiset resepti-innovaatiot ovat olleet täällä blogissa viime aikoina aika harviaisia. Ei ihme, eipä niitä ole nähty keittiössäkään, jossa on lähinnä yritetty täyttää vatsaa nopeasti. Nyt sunnuntaina meillä kuitenkin kävi kylässä vieraita, joten innostuin kehittelemään lisää viimekesäistä muffinireseptiäni. Käytin siihen punaherukoita kesällä suoraan pensaasta ja nyt pakkasesta, josta ne eivät tunnu vähenevän ollenkaan.


Punaherukka kaipaa seurakseen jotain pehmeää ja tasapainottavaa. Kesällä löysin googlailujeni tuloksena jostain idean käyttää tarkoitukseen kookosmaitoa, mutten enää löydä kyseistä sivua. Idea siis varastettu, mutta ohje oma. Muffinien vuoat muuten irtoilivat yön aikana rumasti, ja minulle on epäselvää, johtuuko tämä vuoista vai leivonnaisesta. Emme antaneet sen häiritä, vaan söimme herkut parempiin suihin. 

Punaherukkamuffinit

2,5 dl jauhoja (käytin kaurajauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl intiaanisokeria
1,5 dl tavallista sokeria (koska inkkarisokeri loppui)
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
400 ml kookosmaitoa
vajaa 1 dl öljyä
1 muna
2 dl punaherukoita

Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muut aineet. Paista muffineita paperivuoissa (silikoni)vuoan sisällä 175 asteessa parikymmentä minuuttia eli kunnes ne hiukan ruskettuvat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti