perjantai 3. lokakuuta 2014

Kun elämä on hankalaa

Meillä on taas ollut vähän hankalaa. Lapseni ei muuten osaa sanoa vielä h-kirjainta, vaan käyttää tuota sanaa muodossa ’ankalaa. Meihin miehen kanssa lapsen lausumismuoto on tarttunut, joten niinpä meillä aikuisillakin on aika usein vähän ’ankalaa. Mutta tällä kertaa ihan aikuisten oikeasti.Menin yhtenä iltana pesuhuoneeseen hakemaan pyykkejä pesukoneesta, kun jostain kuului outoa lirinää. Omakotiasujalle aika huononkuuloinen ääni, ja ikäväksi se homma sitten osoittautuikin, kun lattialla näkyi sammiollinen vettä. Soitin pikaisen puhelun kaikesta taloon liittyvästä kaiken tietävälle isälleni, ja pian selvisi, että lämminvesivaraaja vuotaa. Nyt olemme olleet jo monta päivää ilman lämmintä vettä, ja kaiken lisäksi varaaja on paikoitellen vuotanut vettä lattialle vaikka sen hanat ovat olleet pois päältäkin, joten kaikenlainen veden käyttö on ollut vähän rajoittunutta.Jotenkin tämä varaaja-asia on saanut kaiken muunkin yläpuolelle synkän pilven. Mies on ollut sellaisissa työvuoroissa, että iltaisin saunan lämmittäminen ei ole tuntunut hyvältä ajatukselta, enkä mielelläni mene sinne kahdestaan lapsen kanssa vahtimaan, ettei pikkuinen putoa kiukaaseen. Lapsi ahtautui yhtenä iltana ämpäriin iltakylpyyn (omasta halustaan), ja itse olin monta päivää peseytymättä. Kun lopulta kävin oman äitini luona suihkussa, tuntui kuin olisin päässyt vähintäänkin luksushotellin kylpyhuoneeseen. Niin nopeasti elämän perusmukavuudet lakkaavat olemasta itsestäänselvyyksiä.


Varaajaa ei valitettavasti voinut korjata, mutta uusi on nyt onneksi jo ostettu. Parhaillaan odotellaan putkimiestä, joka toivon mukaan palauttaa meidän elämäämme edes hiukan järkeä. Samalla odotellaan reilun viikon päähän kirvesmiestä, joka tulee tekemään meille ihan kokonaan uuden kylpyhuoneen. Siinäpä asia, jota olen odottanut kuin pikkulapsi joulupukkia, joten ehkä uusi peseytymispaikka korvaa kokonaan nämä edeltävät ’ankaluudet. 

Ps. Ulkona oli tänään kaunis syksyinen sumu. Muutaman kuvan ottamisesta tuli heti parempi mieli. 

10 kommenttia:

 1. Koitahan jaksaa. Tee joka päivä joku pieni asia joka saa hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä! <3
  ps. Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista
 3. Todellakin ankalaa! Tsemppiä teille, se on aikuisllekin ankalaa mutta vielä pahempaa kun on lapsi talossa. Toivotaan nyt että tämä epäonni loppu nuyt tähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa ajattelin, että tämä homma olisi lapsen kanssa kauhean vaikeaa, mutta lapsi on taas osoittanut reippautensa. Vaippahommat hoituu kaupan puhdistuspyyhkeillä, ja kädet pikkuinen on jo tottunut pesemään kylmässä vedessä. Lapselle on myös kohtuuhelppoa sekoittaa pesuvesi vedenkeittimen kuuman veden avulla, kun taas me aikuiset ikävöimme kunnon suihkua.

   Poista
 4. Tästä tulee mieleen Pietari, jossa ainakin 10 vuotta sitten lopetettiin lämpimän veden jakelu kesän ajaksi. Mun asunnossa oli kylpyamme ja kyllä me muutaman kerran kylvettiin, lämmitettiin isoilla kattiloilla vettä kaasuhellalla ja täytettiin kylpyamme. Onneksi siskon asunnossa oli sauna, joten sen lauteille laitettiin 5 litran muovisia vesipulloja, jotka lämpeni suht nopeasti ja tehtiin suihkuvesi niiden avulla.
  Tsemppiä, onhan tuollainen hankalaa, mutta toivottavasti saatte nyt ihanan kylppärin ja varmemman vesivaraajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans joutunut reissuilla peseytymään joskus jääkylmissä suihkuissa, mutta silloin matkailun eksotiikka on yleensä lieventänyt asian aiheuttamaa harmia. Kyllähän tämäkin on onneksi ihan hyvin mennyt, huomenna vihdoin pitäisi tulla putkimiehen kun perjantaina ei päässytkään.

   Poista
 5. Onneksi ankaluus on väliaikaista ja odotettavissa jotakin entistä ihanampaa mukavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eilen kävivät vihdoin putki- ja sähkömies ja hanoista virtaa taas lämmintä vettä!

   Poista