sunnuntai 3. elokuuta 2014

Romuromantiikkaa puutarhassa

En mielellään haluaisi heittää pihapiiristä pois edes romuja, koska kaikelle voi aina tulla tarvetta. Varsinkin kun omatkin käsitykset romusta vaihtelevat, kun vuodet kuluvat. Onkin hyvä, että suurehkossa pihassa on tilaa säilyttää romuja hallin takana.


Romuille tulikin taas käyttöä. Siinä missä pelto loppuu ja tonttimme alkaa, on tähän asti ollut vähän tylsännäköinen paikka. Ennen varsinaista pihan alkua on vielä hiukan metsikköä ja epämääräistä kasvustoa, ja halusin paikalle asutun oloista tunnetta tuomalla esille jotakin kaunista. Oma kauneuskäsitykseni on rosoinen, joten käytöstä poistetut romut kukilla koristettuina sopivat tarkoitukseen hyvin.


Aluksi mielessä oli idea vanhasta kuluneesta polkupyörästä. Sellainen onneksi löytyikin hallin takaa, ja samalla tuli käyttöä myös veljen salaojaoperaatiosta ylijääneille vanhoille siltarummuille. Polkupyörästä puuttuu etupyörä, mutta sehän ei tässä tarkoituksessa haittaa.


Siltarummuissa kasvoi alkukesästä köynnöskrasseja, ja ne sopivatkin paikkaan paremmin kuin kuvassa näkyvät liian pedantin näköiset krysanteemit. Krassit vain alkoivat jo vedellä viimeisiään, joten ostin tilalle kauppareissulla ensimmäiset käteen sattuvat puskat. Ensi kesäksi hankin paikalle jotain värikkäämmän väristä ja roikkuvaa. Siltarumpujen kylkeen tekisi vielä mieli yrittää saada kasvamaan sammalta, mutta epäilen, ettei se kasvaisi näin kuumalla paikalla.


Pyörän ohjaustangolla roikkuu äidiltä saatu kori, johon istutin niin ikään äidiltä saadut muratit. Kori on vuorattu sammalella, vinkki jonka bongasin keväällä Puutarhakeskiviikko-ohjelmasta. Ohjelmassa kori oli tehty itse kanaverkosta, mutta minä pääsin hyppäämään sen vaiheen yli, koska sopiva kori sattui olemaan saatavilla. 

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtava asetelma, hieno toteutus. Jokin roikkuva kasvi noihin korkeisiin juttuihin sopiikin varmaan tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin sellaisia kasveja kuin petunia tai hajuherne, niissä olisi sopivaa mummomaisuutta. Ongelmana on vaan, että koska "asetelma" sijaitsee vähän kauempana pihasta, sitä ei meinaa muistaa kastella. Siitä syystä krassitkin väsähtivät, olivat vähän turhan huonolla hoidolla.

   Poista
 2. Onpa hieno asetelma, romuista voi saada aikaan tosi kauniita juttuja kun osaa yhdistellä. Ja sinähän osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, olipa kauniisti sanottu! Silmäni kaipaa kyllä vielä harjaannusta, mutta uskon että tästä tulee oikein komea, kunhan saan kukkavalinnat vielä kohdalleen :)

   Poista