perjantai 4. heinäkuuta 2014

Lehtikaalisipseille haastaja

Viime vuonna maistettuani ensimmäistä kertaa lehtikaalisipsejä olin aika varma, ettei mikään voisi yltää snack-rintamalla samaan. Nyt kun ostin torikauppiaalta nipullisen varhaisporkkanoita, tuli kokeiltua samanlaista käsittelyä porkkanannaateille, ja mitä ihmettä: hippusella öljyä ja mausteita tylsältä näyttävät naatit muuttuivat puhtaaksi nautinnoksi.


Muistelen lukeneeni porkkanannaattisipseistä ensimmäistä kertaa Keittiökameleontin blogista. Roiskin kuitenkin naattien päälle mausteita omasta päästäni ja rennolla kädellä, enkä siis muistanut ottaa tarkkoja mittoja talteen. Tuntumani kuitenkin on, että sipsien salaisuus oli ainakin tällä kertaa runsaassa öljyssä, joka sai naatit tuntumaan friteeratuilta. Oikeastihan ne käväisivät vain kuivurissa, joten kaikki aromit ja ravintoaineet olivat käsittelyn jälkeenkin tallella. Vastaavia sipsejä ainakin lehtikaalista pystyy kyllä tekemään uunissakin, mutta silloin on oltava supertarkkana, etteivät sipsit pala, ainakin jos lämpötilaa on enemmän kuin minimi.


Porkkanannaattisipsit

Porkkanannaatteja, suurimmat varret poistettuna
Oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Sitruunamehua
Oluthiivahiutaleita
Sonnentorin Energy-mausteseosta (tuo pienen tulisuuden, joten myös pientä ripausta pelkkää chiliä kannattaa kokeilla)

Sekoita mausteet ja öljy naatteihin huolellisesti käsin. Kuivattele kuivurissa yön yli. Sipsit kannattaa tarjoilla heti, koska ainakin oman kokemukseni mukaan ne ajan kuluessa saattavat nahistua. Ongelma on kuitenkin teoreettinen, koska sipsit tulee yleensä ahmittua suoraan kuivurista kaikki kerralla.

Torilla muuten katselin, miten myyjän taakse oli jo kertynyt valtava kasa porkkanannaatteja, koska useimmat ostajat eivät niitä ilmeisesti halua mukaansa. Olisi kannattanut pyytää mukaan ylimääräinen nippu kaupan päälle!

Ps. Porkkanakuva on viime vuodelta, oikeasti oman maani porkkanat (ja punajuuret) ovat vielä ihan minejä. 

2 kommenttia:

  1. No ilmankos lehtikaalisipsit olivat minulle pettymys, laitoin ne uuniin, enkä ollut tarkkana. Seuraavia kokeilen kuivurissa. Lehtikaalit ovatkin jo ihan syötävässä kunnossa. Punajuuren naatit syön, mutta porkkanan naatit ilen laittanut hukkaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi punajuurten kanssa huonosti, peurat söivät naatit suurimmaksi osaksi parempiin suihin. Uuden kasvimaan ympärille, jahka se projekti saadaan joskus käyntiin, tulee kyllä aita.

      Poista