sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Vauvansinistä ja vedenvihreää

Pappa oli ollut lähimetsässä kävelemässä ja toi meille ohi mennessään suopursuja. Innostuin itsekin hakemaan pihalta kukkia maljakkoon, ensin puna-ailakkeja ja sitten lemmikkejä.


En ole enää varma, mistä olen joskus vuosia sitten saanut päähäni sellaisen ajatuksen, että luonnonkukat olisivat kauneimmillaan luonnossa, mutta olen tainnut muuttaa mieltäni. Kun esimerkiksi lemmikit hukkuvat pihallamme juolavehnien joukkoon, sisällä maljakossa ne ovat ikään kuin kehyksissä tai vitriinissä, ja kaikki huomio kiinnittyy juuri kukkiin eikä niiden kauneutta varjostaviin rikkaruohoihin. Lemmikki onkin yksi lempikukistani mitä luonnonkukkiin tulee, koska sen taivaansiniset kukat ovat kaikessa sinisyydessään melkein epätodellisia ja samalla vauvamaisen hempeitä.


Asetin lemmikit miehen pihalta kaivamaan vanhaan lasipulloon, jonka pohjassa on kirjain ”R” ja kyljessä mitta-asteikko. Mamma ja pappa epäilivät tämän olevan vanha kermapullo. Ihailimme pullon kaunista vihreän sävyä, joka tuntuu nykyään olevan lasissa epätavallinen. Mahtavaa, että mies jakaa rompehulluuteni ja kaivaa pihan perukoilta esille tällaisia aarteita.


Suopursut laitoin Rörstrandin vanhaan kannuun, jonka olen joskus ostanut pilkkahinnalla kirpputorilta. Sen toisessa kyljessä on särö, joten kannu ilahduttaa meitä lähinnä kukkavaasina. Kesä tuli kukkien myötä rippusen lähemmäs kylmästä ilmasta huolimatta, ja huomennahan pitäisi jo ilmankin lämmetä. 

2 kommenttia:

  1. Olen ainakin itse tullut siihen tulokseen, että R-kirjaimiset on Riihimäkeläisiä. R-kirjaimen perässä voi olla myös numero, R1 on aika tyypillinen ainakin. Tämä on omaa pähkäilyä vain, koska eräässä tismalleen samanlaisessa lasipurkissa Ilvespurkin kanssa oli juurikin pelkkä R pohjassa :) Pullohulluus vaivaa myös täällä, kauniita vaikka pelkästään koristeinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin arvelin, että R olisi yhtä kuin Riihimäki, mutten löytänyt asialle mitään vahvistusta nopealla nettihaulla. Kyllä vanhat pullot on ihania, jotenkin se vanha lasi on paljon kauniimpaa kuin nykyinen.

      Poista