sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ruuvit ja mutterit järjestykseen

Olen nyt niin tyytyväinen aikaansaannokseeni, että voisin vain taputella itseäni selkään. Varmaan joka taloudessa on mustia aukkoja, joihin vain tungetaan kaikki epämääräisen tarpeellinen mutta huonosti järjestyksessä pysyvä tavara. Jos sellaiset eivät kuulu muiden koteihin, en halua kuulla, koska meillä niitä on hävettävän monta. Eilen illalla tein kuitenkin miehen kanssa selvää yhdestä, nimittäin eteisen kaapin laatikosta, johon on tungettu vuosien varrella kaikki ”tarpeellinen”, kuten ruuvimeisselit, huonekalujen kokoamisessa tarvittavat nippelit ja nappelit sekä irtoruuvit ja naulat.


Pitää varmaan tunnustaa, että tuo laatikko rantautui talouteemme minulta. Silloin kun asuin vielä yksin, se oli kuitenkin suhteellisen järjestyksessä, mutta kun kaksi ihmistä yhdisti romppeensa, laatikon sisältökin muuttui epämääräiseksi. Mies risti laatikon ryönälaatikoksi, eikä sen sisältöä ole siitä lähtien uskallettu käydä läpi muuta kuin villisti penkomalla silloin kun jotain tarvitaan.


Nyt kuitenkin kävi niin, että yksi asia johti toiseen. Viattomalla Ikean-reissulla oli tullut ostettua pitkään ostoslistalla olleita vessan tarvikkeita, kuten pyyhenaulakko ja vessapaperiteline, ja niitä varten tarvittiin ruuveja. Sopivia ruuveja ei ryönälaatikosta löytynyt, joten vessan ehostus aloitti vain ketjureaktion. Päätin lajitella pikkunippelit pois laatikosta, kun varsinainen homma eli tarvikkeiden ruuvaus seinään ei kerran onnistunut.


Sattui vielä olemaan niin onnellisesti, että minulla oli varastossa odottamassa täydellinen säilytyspaikka nippeleille. Äidin vanha ompelulaatikko on odottanut inspiraatiota, koska omat ompelutarvikkeeni haluan säilyttää pikku purkeissa (ompelutarvikkeet ovat muuten sivumennen sanoen vielä tällä hetkellä yksi talouden mustista aukoista). En taida raaskia viedä näin hienoa laatikostoa muttereineen autotalliin, mutta ideana onkin, että sisällä talossa olisi aina käden ulottuvilla tarvikkeita kodin pikkufiksauksia varten. Samalla pysyy mielessä, mitä kaikkea on olemassa, ennen kuin lähtee joka kerta ostamaan kaupasta erikseen uutta ruuvia. Ja kun siivoaa, on olemassa paikka, mihin laittaa vääristä paikoista löytyneet naulat ja muu pikkusälä.


Minulla on nyt vakaa usko, että meidänkin taloomme saadaan vielä joskus järjestys. Eihän se muuta vaadi kuin sen, että tavaroille on omat paikkansa. Tällä hetkellä niin ei ole, ja talo tuntuukin välillä suorastaan nielevän sisuksiinsa kaikenlaista irtotavaraa. Harva se päivä koluan varastoja ja yritän muistella, olenko heittänyt jonkin tavaran pois vai kannattaako etsintää vielä jatkaa.


Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä ompelutarvikkeiden kimppuun. Veikkaan kyllä, että jos asiaa oikein kovasti suunnittelen, homma jää tekemättä. Parhaiten tällaiset epämieluisat projektit taitavat onnistua rykäisemällä, silloin kun aika on yhtäkkiä kypsä. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä sinä...tap tap (taputin selkääsi)...:)

  VastaaPoista
 2. Mustia aukkoja löytyy tästäkin huushollista. Ruuvit ja muut nippelit olen kuitenkin lajitellut samanlaiseen, mutta vihreään lokerikkoon. Kun vielä löytäisi sen lokerikon, vitsi, vitsi :)
  Toivottavasti en koskaan joudu kohtaamaan sitä tosiasiaa kuinka paljon aikaa elämästäni olen käyttänyt tavaroiden etsimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lokerikko onkin ihan täydellinen tähän tarkoitukseen. Autotalliin pitäisi vielä hankkia toinen, isompi, johon saisi kerralla vaikka koko laatikollisen nauloja jotenkin järkevästi.

   Poista
 3. Meillä kokonaisesta siivouskomerosta tulee tällainen sotkupesä, jossa ensin tavaroilla on paikkansa, mutta kun niitä tulee lisää, niin komero täyttyy ja nippeleitä ja nappeleita tungetaan sinne, mihin ne mahtuvat...
  Olet kyllä sun esimerkillä seläntaputukset ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on samanlainen "siivouskomero", josta kyllä löytyy kaikkea muurahaismyrkystä kynttilöihin ja kuulosuojaimiin. Meillä on ihan liian vähän säilytystilaa tällaiselle epämääräiselle kamalle, ja uskonkin, että tulevaisuudessa häämöttävä eteisen kaappiprojekti tuo edes vähän helpotusta asiaan...

   Poista