keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pannulla haudutettu raparperi

Nyt kyllä tuntuu, että olen suorastaan ajan hermoilla, koska onnistuin yhdistämään samalle aterialle sekä villivihanneksia että raparperia. En sentään samaan ruokalajiin. 


Jostain tuli inspiraatio paistaa grillitulella lettuja, ja koska letut pelkällä makealla täytteellä eivät oikein ole ruokaa, tarvittiin myös suolainen täyte. Surauttelin (ei-niin-villeistä) harvennuksen tarpeessa olleista lehtikaalin versoista ja pihatähtimöstä samantyylisen peston kuin taannoin nokkosesta, ja se sopikin lettujen kaveriksi hyvin. Uutuudessaan pestoa suurempi mieluisa yllätys oli kuitenkin makea raparperitäyte, jota hauduttelin hetken pannulla ja lisäsin sekaan piparminttua. Makuyhdistelmä oli niin oivallinen, että teen varmasti toistekin. Tällä ohjeella raparperista ei tule kovin makeaa, joten se toimii hyvin myös aterian raikastajana. Mikäköhän tällaisen lisukkeen nimi muuten on? Hilloke?


Raparperihilloke

6–7 ohuehkoa vartta raparperia
1 rkl kookosöljyä
3 rkl tummaa ruokosokeria
tuoretta piparminttua silputtuna

Kuori ja pilko raparperit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sokeri sekä raparperit. Hauduttele, kunnes raparperit pehmenevät, ja lisää joukkoon minttusilppu. Tarjoa jäähtyneenä esimerkiksi lettujen kera. 

6 kommenttia:

  1. Ihania kesäherkkuja! Tuli aurinkoisen energisoitunut olo pelkästä lukemisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Lettujen paistelu olikin niin hauskaa, että sitä pitäisi tehdä paljon useammin.

      Poista
  2. Kylläpäs alkoikin tehdä mieli muurinpohjalettuja! Pitäisiköhän mennä pihalle puhaltelemaan sadepilviä kauemmas, jos pääsisi sitten vihdoin testaamaan uutta pannua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muurinpohjaletut ovat mulle aika tuntematonta maaperää, epäilisin että niiden vahvempi alue on tuolla itäisemmässä Suomessa. Mä nautin nyt pienestä sateesta, ettei tarvitse kastella puutarhaa, mutta huomenna saisi kyllä taas jo paistaa :)

      Poista
    2. Kyllä se sade kieltämättä ihan tarpeeseen tulee täälläkin, ja sitä paitsi on ihan kiva kun kerrankin sateellakin on kuitenkin ihan valoisaa eikä syksyisen hämärää. :)

      Miulla lapsuusmuistot muurinpohjaletuista liittyy lähinnä markkinoihin sun muihin ulkotapahtumiin, mutta nyt myöhemmin niitä on aina paistettu vanhempien mökillä heidän lahjaksi saamallaan pannulla. Itse tosin oon toistaseki osallistunut vain syömiseen, saa nähdä miten pahasti ensimmäinen itse paistettu satsi palaa pohjaan!

      Poista
    3. Varmaan kivaa jos on oma muurikkapannu, saa vähän vaihtelua ainaiseen grillaamiseen :)

      Poista