maanantai 30. kesäkuuta 2014

Mihin ovia tarvitaan, kun on ikkunakin?

Terveisiä kaaoksen keskeltä. Meillä on viime päivinä maalattu eteisen lattiaa, joten talosta poistuminen ja sisääntulo on pitänyt hoitaa ikkunan kautta, maali kun on hitaasti kuivuvaa laatua. Kyllähän ihminen aika nopeasti hyppää ulos ikkunasta ja nostaa vielä lapsensakin, mutta painavien kauppakassien raijaaminen ikkunan kautta ei ole herkkua. Puhumattakaan siitä, että kenkiä on säilytettävä ulkona, jottei tarvitsisi joka kerta kantaa hiekkaisia tai multaisia kenkiä makuuhuoneen sängyn poikki.Jottei olisi liian helppoa, olen myös samaan aikaan maalannut keittiön kaappeja. Projekti, jonka kanssa olen paljon tuskaillut niin mielessäni kuin ääneen. Lopputuloksesta lisää myöhemmin, mutta kaaoksen keskellä elämistä ei helposta sekään, että keittiön työtasot ovat täynnä ruuvimeisseleitä, porakoneita ja maalisuteja.  
Silti olen ihan käsittämättömän onnellinen, että eteinen on vihdoin edes tässä pisteessä. Enää tarvitaan listat ja sähköt, jotka vedetään huoneeseen pintavetona uudelleen, ja sen jälkeen päästäänkin pian sisustamaan. Tästä kaikesta on vielä todennäköisesti paljon enemmän työtä kuin osaan kuvitellakaan, mutta tällä hetkellä käyn vain vähän väliä kurkkimassa sisemmästä eteisestä ulkoeteisen puolelle ja huokailemassa: on se vaan hieno! Harmaan sävy on juuri se, mitä halusinkin. 

8 kommenttia:

 1. Täällä on ihan samoja vaiheita, joten tiedän tasan tarkkaan, mistä puhut! Oi ja voi, kyllä sitä sitten osaa arvostaa lopputulosta kaiken hankalan elämän jälkeen, kun lopulta katselee valmista huonetta. Nyt pari päivää olemme ihastelleet täysin valmiista rantamökkiä ja kättemme jälkiä. Ai että, tuntuu hyvältä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähän epäilyttää, tuleeko meille koskaan tuota täysin valmista vaihetta. Eteiseen pitäisi siirtää pakastin mahdollisimman pian, jotta päästäisiin jatkamaan remonttia sisäeteisessä, joten listojen laitto jäänee hamaan tulevaisuuteen. Onnittelut teille valmiista!

   Poista
 2. Ihana kuulla, että projekti eteinen on voiton puolella. Se on käsittämättömän hieno tunne, kun joku pitkään työn alla ollut asia on valmis. Ja se tuntuu valmiilta, vaikka olisi vasta melkein valmis, koska niin paljon enemmän matkaa on takana kuin edessä. Ja koska sillä tavalla jaksaa sen viimeisenkin rutistuksen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että valmiimmalta tuntuu aina sitä mukaa, mitä enemmän päästään käsiksi niihin näkyviin juttuihin, kuten maaleihin. Se on jotenkin paljon konkreettisempaa kuin vaikka villan laitto lattiaan. Me ei olla niin kamalasti rutisteltu tämän projektin kanssa, kunhan on tehty aina eteenpäin silloin kun on sattunut olemaan aikaa. Siinä käy sitten näin, että venähtää, mutta toisaalta koko ajan on myös menty eteenpäin.

   Poista
 3. Rempan keskellä ei ole helppo asua, mutta kun ajattelee lopputulosta sekin menettelee..nim. kokemusta on..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on ihan käsittämätöntä, miten kauan me ollaan jo eletty tämän keskeneräisen eteisen kanssa, mutta näköjään kaikkeen tottuu... Mahtaisinko osata ollakaan jos tässä talossa kaikki toimisi :)

   Poista
 4. Ei ole kukaan soittanut poliiseja, että joku meni naapuriin ikkunasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh, onneksi naapurit ovat niin kaukana etteivät huomaa.

   Poista