perjantai 30. toukokuuta 2014

Jotain uutta raparperista

Joka kevät minua harmittaa, että raparperisadosta jää niin paljon käyttämättä. Syöminen on kilpajuoksua ajan kanssa, koska vanhoina varret eivät tietenkään enää maistu yhtä hyviltä kuin nuorina, ja toisaalta loppukesällä tulee jo muutakin satoa puutarhasta. Raparperin syömätahtia hidastaa varmaan sekin, että se vaatii kumppanikseen jotain makeaa, ja makean syöntiä taas tulee muuten yritettyä rajoittaa.


Viime vuonna yritin ratkaista ongelmaa pakastamalla pienen osan raparperia, mutta muistin käyttää pakastetut palat vasta pari kuukautta sitten. Ei siis mikään varsinainen hittituote pakastettavaksi. Tänä vuonna keskitin voimani uuden reseptin kehittelemiseen, ja lopputuloksena syntyi raparperipaistos, joka on perusresepteistä poiketen sekä gluteeniton että maidoton. Paistoksen kanssa nautimme tavallista ja kaurajäätelöä, mutta varsinkin kylmänä paistos oli hyvää myös sellaisenaan.Nyt on muuten tunnustettava, etten enää kuollaksenikaan muista tarkasti käyttämieni kaurahiutaleiden määrää. Määrä ei kuitenkaan ole niin justiinsa, vaan näppituntumalla pärjää.Raparperipaistos

10 pientä raparperin vartta
2–3 dl kaurahiutaleita
1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
½ dl tummaa ruokosokeria
pari rkl hunajaa


Pilko raparperit ja sekoita muut aineet keskenään. Laita uunivuokaan raparperit ja päälle kaurahiutaleseos. Paista uunissa puoli tuntia 200 asteessa.   

12 kommenttia:

 1. Oi, tätä täytyy kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Raparperi on aikainen herkku. Olen tehnyt siitä raparperi-inkiväärimehua, joka on sellainen kaunis herkku, että sitä menisi vaikka kuinka paljon. Ihana kesäjuoma, mutta maistuu talvellakin. Jos steriloi pullot ja korkit hyvin niin säilyy pitkään komerossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehu kuulostaa hyvältä, pitääkin pistää vinkki korvan taakse. Inkivääri on yksi mun suosikeista, joten varmasti tuollainen makuyhdistelmä maistuisi.

   Poista
 3. Tätä on pakko kokeilla, kun nuo meidän vähäiset raparperit alkavat nyt olla syötävässä kunnossa. :) Ja mistäs sen tietää, jos ne vaikka innostuvat vähän paremmin kasvattamaan lisää varsia kun entiset katkoo pois.

  VastaaPoista
 4. Ihana päivitetty versio kaura-raparperipaistoksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maistui muuten yllättävän "autenttiselta", kookos ei ainakaan yhtään maistunut huonolla tavalla.

   Poista
 5. Täällä on raparperipuskan harvennus myös menossa. Tämä menee siis listalle, pitää takoa nyt kun rauta on kuumaa:) Huomasin nimittäin saman, että pakastimeen säilötyt raparperinpalat löytyivät sieltä vielä keväällä, joten talvella niistä ei kyllä tule tehty yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eihän se raparperi enää muutamien viikkojen päästä niin hyvältä maistukaan, joten parempi nauttia nyt kun on sen aika :)

   Poista
 6. Voi ja meillä kun ei tule nimeksikään niin paljon raparperia kuin mitä haluttaisiin syödä. Ottaisin tuon liikatuotannon ihan mielelläni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi perustaa joku raparperipörssi, johon voisi dumpata omat ylituotantonsa ja toiset kävisivät hakemassa. Vaan hetkinen, eikös omenasanon kohdalla jo ole olemassakin sellaisia?

   Poista