lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kasvikuvia kehyksiin, toistaiseksi

Olen muhitellut muutaman vuoden varastoissani kolmea kasvikuvaa, joista kaksi sain juuri aikaiseksi laittaa kehyksiin. Kuvat ovat mitä ilmeisimmin peräisin vanhasta kasviosta, mutta ostin ne irtonaisina lehtinä joiltakin antiikkimessuilta ja valitsin ne puhtaasti esteettisin perustein. 


Kehykset taas tarttuivat mukaan viime viikolla helsinkiläiseltä kirpputorilta. Nämä eivät ole vielä ne täydelliset kehykset, joiden olen odotellut osuvan kohdalle, mutta jotta kuvien ei tarvitsisi odottaa varastossa toista kolmea vuotta, nämä käyköön toistaiseksi.

Kuvat pääsivät nyt ensihätään ilahduttamaan ”musiikkinurkkaamme”, joka on erittäin epäharkittu kokonaisuus. Suurin osa CD-levyistä on ollut tarkoitus viedä pois olohuoneesta tilaa viemästä, mutta koska niistä aika montaa kuitenkin kuunnellaan, ne saavat vielä olla paikallaan. Pöytä tuli samassa kaupassa sohvan ja mahapiirongin kanssa ja lykättiin tähän nurkkaan odottamaan lopullista suunnitelmaa. Yhdessä LP-levylaatikon kanssa se näyttää kuitenkin aika kivalta, joten miksei se voisi olla tässäkin toistaiseksi.


Molemmat taulut eivät mahdu tälle seinälle yhtä aikaa, mutta ne olisi kuitenkin pidettävä yhdessä (ja hankittava vielä kehys sille kolmannelle), joten parempi paikka näille pitäisi keksiä. Olen kuitenkin vähän sentyyppinen ihminen, etten välttämättä keksi sitä täydellistä paikkaa ennen kuin olen katsellut näitä tässä ajelehtimassa muutaman kuukauden.


Helsingistä tarttui muuten mukaan myös vanhoja karttakirjan lehtiä, jotka haluaisin nekin kehystää seinille. Etsin kirpputoripöydän pinosta Etelä-Amerikkaa ja Afrikkaa, koska niissä olemme matkailleet ja niillä olisi meille siksi merkitystä, mutta jäljellä oli enää muita maanosia ja alueita. Olisi mukavaa, jos kodissa olevilla esineillä olisi jokin erityinen merkitys tai tarina, mutta hienot ja edulliset karttalehdet tarttuivat silti mukaani. Ehkä laitamme nekin seinälle toistaiseksi, kunnes jostain tulee vastaan ne täydellisesti meille sopivat karttalehdet.

Toistaiseksi on muutenkin mielestäni ihan hyvä sana sisustuksessa ja elämässä. Ei voi tietää, mikä miellyttää vuoden, saati kymmenen vuoden päästä, joten kannattaa mieluummin elää hetkessä ja nauttia asioista toistaiseksi, kunnes tulee tarvetta muuttaa niitä. 

4 kommenttia:

 1. Hei, jostakin tupsahdin blogiisi nyt ensimmäisen kerran ja kivalta näyttää! :) Olen aivan samaa mieltä tuosta toistaiseksi sanan sopivuudesta sisustamiseen! Juuri mietitään tapetteja Myllyhakaan ja jotenkin tuntuu ihan hyvältä muistuttaa itseään ettei niiden tarvi olla samat monta kymmentä vuotta. Ne voi sitten vaihtaa, kun siltä tuntuu. :) Tervetuloa vierailemaan myös Myllyhakaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini ja kiva kun jätit kommentin :) Tuo "toistaiseksi" on oikeastaan aika kaksipiippuinen juttu, kun toisaalta haluaisin pysyvyyttä isoissa ratkaisuissa, kuten huonekaluissa ja vaikka tapeteissa, mutta toisaalta olen kyllä tosi nopea kyllästymään. En oikeastaan yhtään odota sitä, kun meille aletaan valita tapetteja, kun ihania vaihtoehtoja on niin paljon tarjolla, siitä tulee taatusti vaikeaa!

   Poista
 2. Vanhat kasviot ja kasvitaulut on kyllä aina yhtä kauniita. Minuakin ärsyttää "toistaiseksi"-ratkaisut, koska ne Meillä tuppaavat jäädä useammaksi vuodeksi... Toisaalta sitä voi sitten miettiä kumpi on pienempi paha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei niin kamalasti ärsytä, eihän tässä elämässä kuitenkaan koskaan valmista tule. Kodista varsinkaan... Mutta totta, että silmä kyllä usein tottuu puolivalmiiseen ja hyvät aikomukset fiksata jotain unohtuvat.

   Poista