lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kangaspäällysteinen jatkojohto

En ole koko viikkoon ehtinyt tänne blogin puolelle, koska tosielämässä on ollut niin inspiroivaa ja kiireistä. Olen virkannut keittiöön uutta mattoa, etsinyt varastoista vanhoja lakanoita verhoiksi, suunnitellut erästä valaisintuunausprojektia ja siinä sivussa ihastellut kevättä ja vähän villiintynytkin. Kaikki suurimmat projektit ovat vielä kesken, joten niistä ei ole paljon kerrottavaa, mutta aloitetaanpa sitten pikkuasiasta.Olen tullut vahvasti siihen tulokseen, että kauneudessa ja harmoniassa on kyse yksityiskohdista. Ainakin silloin, kun itse joutuu katselemaan noita yksityiskohtia joka päivä. Kyse on sellaisista pienistä asioista, kuin vaikkapa että ovenkahva ei voi olla eri tyyliä kuin ovi ja että jäljitelmän tunnistaa jäljitelmäksi, kun tarkemmin katsoo. Sama pätee vaatteissakin. Laadukkaan vaatteen saumat ovat suorassa eikä kangas nukkaannu, kun taas halvan vaatteen napinlävestä törröttää langanpätkä – se pieni yksityiskohta, joka ärsyttää aina kun vaatetta käyttää.


Meillä tämä silmää ärsyttävä yksityiskohta (yksi monista) on sähköjohdot. Pistorasiat ovat meidän tarpeidemme kannalta vähän väärissä paikoissa, joten tarvitaan jatkojohtoja. Rasianpaikkoja päästään siirtelemään vasta remontin myötä, joten toistaiseksi pyrkimyksenämme on lähinnä ollut piilotella jatkojohtoja, aika huonoin tuloksin.


Jostain sitten keksin, että ehkä olisi olemassa kauniimpiakin jatkojohtoja ja ehkä niiden kannattaisi piilottamisen sijaan antaa olla reilusti esillä. Onhan olemassa esimerkiksi vanhanmallisia valokatkaisijoita ja muita sähkötarvikkeita remontoijille. Tämä saattaa olla muille ihan tuttua tietoa, mutta itse olin jotenkin hölmösti alistunut niihin rumiin valkoisiin standardijatkojohtoihin, joita kotona oli jo valmiiksi, enkä siis osannut etsiä parempaa.


Ensin ajattelin itse virkata ruman jatkojohdon ympärille suojuksen, mutta koska tekemättömien käsitöiden jono on muutenkin valtava ja törmäsin valmiiksi päällystettyyn johtoon, sitähän piti kokeilla. Kukonaskelkuvioinen jatkojohto ei välttämättä ole niin hieno, että sen haluaisi olohuoneeseensa varta vasten, mutta on se kuitenkin sen verran kiva, että sitä pitää esillä mielellään silloin, kun tarjolla on vain huonompia vaihtoehtoja.

Sitä vielä ihmettelen, miksi nykyajan sähköjohdoissa, ainakin minun löytämissäni, on standardimuotoinen ruma töpseli, vaikka vanha olohuoneen lamppumme todistaa, että toisenlainenkin pää sopisi pistorasiaan. Ehkä pitää vielä jatkaa etsintää, jos vaikka löytyisi tältäkin osin kauniimpia sähkötarvikkeita. Kiinnostuneille tiedoksi, että ostamani jatkojohto on peräisin Clas Ohlsonilta ja pistorasiaosan sisälleen kätkevä pömpeli puolestaan Ikeasta

8 kommenttia:

 1. Ihana blogi, jota on pakko jäädä seurailemaan! :) Mukavaa lauantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että löysit tänne ja vielä hauskempaa jos tulet toistekin!

   Poista
 2. Olet kyllä ratkaissut hienosti asian. Tuohan toimii :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ei ärsytä joka kerta kun katse osuu tuohon jatkojohdon kohtaan :)

   Poista
 3. Samankaltaisen jatkojohto-ongelman. Kanssa painitaan täälläkin. Kiitos vinkistä, nyt tuli asiaa Clasulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oli siellä monenvärisiä, ja tarjolla taisi olla myös muita normaalia hitusen tyylikkäämpiä sähkötarvikkeita. Toivottavasti löydät jotain sulle sopivaa!

   Poista