maanantai 24. helmikuuta 2014

Suosikkipahikset ja lempivärit

Sain Punaiselta Pihlajalta haasteen. Täältäpä siis tulee vastauksia!

1. Suosikkivärisi sisustuksessa?
Tällä hetkellä ehdottomasti mintunvihreä. Tykkään kyllä muutenkin väreistä, joskus tuntuu että vähän liikaakin. Muiden kodeissa ihailen joskus hillittyjä vaaleita sisustuksia, mutta itse tartun sitten kuitenkin aina väreihin. Tällä hetkellä mintunvihreän lisäksi meillä näkyy muun muassa vaaleanpunaista, violettia ja pinkkiä. Keltaistakin on tullut pieninä pisaroina, kuten lapsen keinutuolissa, josta en oikein ole varma, sopiiko se muihin väreihin. Se on kuitenkin keinujan ahkerassa käytössä, joten olkoon paikoillaan. Viime aikoina olen yrittänyt opettaa itselleni, että valkoinenkin on väri ja voisi toimia ihan kivana taustana kaikille kirkkaammille väreille.2. Designesine/-huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Suurin osa designesineistä tai -huonekaluista ei varmaan koskaan tule meille, koska tyyliltään ne eivät sopisi muihin tavaroihimme ja koska ostamme muutenkin mieluummin vanhaa. Mutta jos nyt joku inhokki pitää valita, niin sanotaan vaikka Eero Aarnion Screw-pöytä


3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä?
Nyt päästiin siihen kysymykseen, jota oikein odotin. Läheisilleni olen jankannut jo varmaan kyllästymiseen asti The Wire – Langalla -sarjan hienoudesta, ja sieltä suosikkihahmoiksi nousevat sympaattinen narkkari Bubbles ja melkein yhtä sympaattinen roisto Omar Little. Jälkimmäinen on muuten myös presidentti Obaman suosikkihahmo tv:ssä.

Bonuksena on pakko mainita vielä Breaking Bad -sarjassa metamfetamiinibisneksen kylkeen kiinni pääsevä luuseri Jesse Pinkman, joka on sarjan alkaessa ehkä maailman ärsyttävin hahmo ikinä mutta joka jossain vaiheessa voittaa katsojat puolelleen.

Minua näköjään kiehtovat telkkarisarjoissa ristiriitaiset antisankarit. Kumpikin yllä mainittu sarja pohjaa kyllä muutenkin poikkeuksellisen realistisesti käsikirjoitettuihin ja taitavasti näyteltyihin henkilöhahmoihin.


4. Suosikki leivonnassa?
Tulipa paha kysymys. En leivo gluteenittoman ja maidottoman ruokavalioni vuoksi perinteisiä leivonnaisia kuin hyvin harvoin. Raakakakkuja ja muita raakaherkkuja leivon silloin tällöin, mutta kokeilen yleensä aina uusia ohjeita, joten suosikkeja ei ole päässyt muodostumaan. Jos voisin syödä mitä vaan, suosikkini olisi ehkä uunituore kanelipulla. Tämä on siis suosikki nimenomaan syöjänä, pullan leipojana olen aika surkea. Gluteenitonta suklaakakkua syön myös mielelläni silloin tällöin.

5. Viisi blogisuosikkia?
Suosikit vaihtelevat aika ajoin, mutta valitsen nyt viisi kivaa blogia, joista suurimpaan osaan olen vasta hiljattain törmännyt. 

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Vastaan siihen seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 2. Hei Jaana,
  Kiitos tosi kivasta haasteesta - vastasin siihen juuri blogissani. Aivan ihastuttavia keltaisia löytyy kodistasi - nuo pikkuriikkiset jalat raidallisissa sukkahousuissa tuon keltaisen tuolin luona ... voi sentään suloisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä noi sukkahousut sopi mainiosti tuolin kanssa yhteen, en voinut vastustaa kiusausta ottaa kuva. Ja kiva että vastasit, käynkin heti vilkaisemassa blogiasi :)

   Poista