maanantai 3. helmikuuta 2014

Siivousintoa ja sunnuntaivieraita

Miehen pikkuveljen häitä juhlittiin viikonloppuna Turussa, ja ohikulkumatkalla olleet sukulaiset pysähtyivät sunnuntaina häistä palatessaan meidän luonamme kahvitauolla. Pöydälle ilmestyi sekä tulppaaneja että ruusuja, ja häistä ylijääneinä mukaan otetut macaron-leivokset otettiin jääkaapista. Ne ovat anopin käsialaa, itse en ole macaroneja koskaan edes yrittänyt leipoa.


Meillä muuten noudatetaan aina samaa kaavaa ennen vieraiden tuloa. Koska emme ole kovinkaan innokkaita siivoamaan eikä aikaakaan siihen puuhaan tunnu koskaan olevan riittävästi, viime hetkellä ennen vieraiden kaartamista pihaan meillä heitellään komeroihin väärässä paikassa lojuvia roinia ja joskus vielä imuroidaankin, vaikka auto jo näkyisi pihatiellä. Eihän lähisukulaisten tai ystävien kesken niin tarkkaa olisi, mutta haluan kuitenkin näyttää kotiamme vähän kauniimmassa kunnossa ainakin niille ihmisille, jotka eivät ihan päivittäin meillä käy.


Vieraiden kutsuminen onkin ihan paras tapa saada koti pysymään edes jonkinlaisessa kunnossa. Syksyllä pikkutintan 1-vuotissynttäreiden aikaan huomasimme miehen kanssa siivoavamme jopa kaappeja, vaikkei niihin kukaan synttärivieras varmasti kurkistaisikaan (no lapsista ei tiedä, vaikka olisivat kurkistaneetkin). Silloin tosin siivouspuuha aloitettiin vähän aikaisemmin kuin juuri ennen vieraiden saapumista.


Oma silmä tottuu kaikkeen epätäydelliseen niin nopeasti, että vasta kun on kutsuttu joku kylään, muistaa katsoa kotiaan muutenkin kuin kiireisin arkisin silmin. Esimerkiksi vasta nyt sain aikaiseksi viedä joulukuusen jalan komeroon olohuoneen lattialta lojumasta, ja joskus meillä on katseltu repsottavaa eteisen lamppuakin viikkotolkulla, kunnes vasta vieraiden tulo on tuntunut tarpeeksi hyvältä syyltä korjata se.


On ihan hyvä olla hiukan vieraskorea, koska siitä hyötyy eniten itse. Pakko on paras muusa, se pätee siivouksessakin. 

10 kommenttia:

 1. Moi! En muista, että olisit ainakaan ihan hiljattain postannut blogiisi lempipaikka-haasteesta, joten sellaista olisi nyt tarjolla :) http://ylakylantuuliviiri.blogspot.fi/2014/02/lempipaikka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Nyt menikin vaikeaksi kun yritän miettiä lempipaikkaa kotona, mutta eiköhän vielä joku paikka nouse ylitse muiden :)

   Poista
 2. Ihan samalla periaatteella tuo siivoilu toimii meilläkin, pakko todella on paras muusa. Tosin välillä sitten tulee niitä hieman noloja hetkiä, kun vasta ovikello kertoo yllätysvieraista ja kaikki nurkat on täynnä Helgan tiputtelemia untuvia ja pahvi- tai puusilppua. Ja aamupalan jäljiltä on leivänmurut pöydällä, kun pitäisi tarjota kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei pahemmin käy sellaisia yllätysvieraita, jotka eivät ollenkaan ilmottaisi tulostaan. Eipä kyllä niitäkään vastaan mitään olisi, sittenpähän saisivat nähdä kuinka sekaisesti meillä oikeasti elellään :)

   Poista
 3. Niin totta. Meilläkin saattaa jäädä sitä sun tätä vähän vinksin vonksin, vaikka perussiivous tehtäisikiin säännöllisesti. Kun vieraita on tulossa, niin nämä hommat usein vauhdittuvat. Nyt meillä taitaakin olla oikein siivouskuu, sillä vieraita on tulossa melkein joka vkonloppu, kun esikoinen täyttää vuosia eivätkä kaikki pääse samana vkonloppuna paikalle ja sitten on vielä kaverisynttäritkin.
  Ihanan hempeitä sävyjä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tule perussiivoustakaan tehtyä kovin säännöllisesti, koska mies on vuorotöissä. Ei oikein onnistu siivota vaikka joka perjantai, koska se siivous jäisi sitten pelkästään mulle :) Mutta toimii se sitenkin, että siivotaan silloin kun sotkut ärsyttää liikaa, eli vähän silloin ja tällöin.

   Poista
 4. Pakko on paras muusa - oih, mikä ihana sanonta! Pistän korvan taakse, sopii meinaan kuin nappi silmään myös meikäläiselle;) Ja siivotaan silloin tällöin, perfect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanonta liittyy kai alun perin työhommiin ja tapaan tehdä kaikki viime tingassa ennen dead linea, mutta sopii kyllä mun mielestä muuhunkin elämään :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja niin onnistuneen näköisiä macaroneja. Itse en saanut näin tasaisia, kun joskus kokeilin. "Tekijällä on taito hyppysissä," niinkuin on tapana sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein osaa ottaa kantaa tähän macaron-asiaan, kun en itse ole koskaan kokeillut. Kuuleman mukaan vaativat kyllä taitoa, ja nämä yksilöt ovat tosiaan kauniita :)

   Poista