tiistai 18. helmikuuta 2014

Ruusuja purkissa

Olen saanut jostain ihan järkyttävän sisustusinnostuksen. Oikeastaan se taisi lähteä käyntiin silloin, kun laitoin makuuhuoneen lintutaulun seinälle. Tajusin samalla jotain. Nimittäin että minun ei tarvitse odottaa remontin valmistumista voidakseni miettiä sisustuksen yksityiskohtia. Oikeastaan juuri päinvastoin. Nyt kun seinissä on vielä vanhat tapetit, voin kokeilla taulun paikkoja niin monta kertaa kuin huvittaa, eikä haittaa yhtään, vaikka tulisi tehtyä virhearviointeja.


Samalla olen myös tullut pohtineeksi, minkälaisista asioista sisustuksessa tykkään. Niin kuin on ehkä jo tullut selväksi, en halua vain mennä kauppaan ja ostaa kaikkea, mitä mieli tekee. Jollekin toiselle se ehkä sopii, muttei minulle. Minussa asuu pieni hippi, jonka mielestä olisi aivan järkyttävää luonnonvarojen tuhlausta ostaa koko ajan uutta kamaa, kun maailmassa on jo niin paljon kaunista vanhaa. (Sitäpaitsi vanhat tavarat ovat hienompia.) Samasta syystä emme ajatelleet esimerkiksi hankkia keittiön kaapiston tilalle uutta suoraan kaupasta, vaan kunnostaa vanhan. No, onhan budjetillakin tässä asiassa osansa, mutta vanhan kunnostaminen sopii muutenkin paremmin tyylilleni.


Jotain pientä kivaa voi kotiin saada ihan puoli-ilmaiseksikin. Kuivasin pystyyn kuolleet ruusut ja laitoin ne näytille vanhaan Riihimäen lasipurkkiin. Oransseista ruusuista tuli kuivuessaan ihanan vaaleanpunaisia. Tällaisista sisustuselementeistä on helppo päästä eroon, kun aika niistä jättää.


Nuukaileva ja uusiokäyttävä sisustus sopii minulle myös siksi, että kyllästyn ihan älyttömän helposti. Ostin meille uudet olohuoneen verhotkin vasta toissa kesänä, mutta jo nyt ne tekisi mieli ottaa alas. Ehkä laitan ne muutamaksi kuukaudeksi kaappiin, jos ne vaikka näyttäisivät takaisin otettaessa erilaisilta. Kevättalven valo, joka taas kohta toivon mukaan ilmestyy jostain, olisi muutenkin mukava saada sisälle viimeistä valonsädettä myöten.

Tämä leuto epätalvi saisi muutenkin jo loppua. Tänään ilmassa oli ihan pieni häivähdys kevättä, kun aurinko yritti ujosti pilkottaa pilvien takaa. Samalla ympärillä näytti siltä, että olisi yhtä hyvin voinut olla vaikka lokakuu. Tänään oli myös ensimmäinen päivä, kun tajusin lintujen taas laulavan. Linnut eivät voi olla väärässä, joten toivoa on! 

12 kommenttia:

 1. Kiva "kukkapuska" ja ja sen "maljakko" on erinomainen"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjaksi saatu kukkapuska sain näin vähän pidemmän elämän :)

   Poista
 2. Sitä aurinkoa odottelen minäkin !
  Saman havainnon tein linnuista tänään. Liversivät niin keväiseti, että pian se on täällä.
  Kuivatut ruusut ovat kauniita ja tuollaisessa purkissa ne eivät pölyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi linnut ovat meitä askeleen edellä ja jaksavat innostua keväästä, vaikkei sen merkkejä vielä muuten näykään.

   Poista
 3. Sama sisustusfilosofia minullakin, tosi harvoin ostan mitään uutta kotiin, jotain Marimekon kankaita esimerkiksi, kun tiedän, että niitä jaksaa yleensä käyttää vuodesta toiseen.
  Tänään keskusteltiin töissä, että ilmastonmuutoksen myötä sateet lisääntyy ja vaikka lämpötila nousee, niin aurinkoisia päiviä voi olla vähemmän. Plääh, haluaisin kunnon vuodenajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että uutena kannattaa ostaa klassikkoja, koska niihin ei ehkä kyllästy niin helposti ja jos kyllästyykin, ainakin on myyntiarvoa myydä eteenpäin. Minäkin olen ehdottomasti kunnon vuodenaikojen kannattaja, tällainen jatkuva mikälie moskakeli on masentavaa, varsinkin kun koko talvi (ja jo syksystä lähtien) on ollut samaa.

   Poista
 4. Saman huomasin minäkin- viserrystä!! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kun heräsin, ulkona oli jo valoisaa. Sitäkään en ollut aiemmin huomannut, vaikkei se valo varmaan yhdessä päivässä tullut. Kevät on ihan kohta täällä!

   Poista
 5. Havahduin tässä jokin aika sitten samaan: Lintuja kevättää kovin! Kivaa viikonloppua.
  ps. Sulle on haaste blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Lempparihahmot tv:ssä on jo selvillä mutta noita muita pitää vähän miettiä...

   Poista
 6. Hei Jaana,
  AIvan ihastuttavia ovat nuo kuivatut ruusut ... kaunis lasipurkki on koriste sinällään, ja nuo ruusut niin kauniisti kuultavat lasin heijastaman valon kirkastamana! Nauti lintujen laulusta ... kyllä se kevät vaan tulee lähemmäksi päivä päivältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut taitaa mun mielestä olla kuivattuna jopa kauniimpia kuin tuoreina. Nyt kun saataisiin vielä sitä aurinkoa, niin kevään voisi melkein virallisesti julistaa alkaneeksi :)

   Poista