sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Lintutaulu seinälle

Alkuviikosta esittelin uutta vanhaa lipastoamme, ja nyt saman tien sain ripustettua taulun seinälle sen päälle. Huomattavan nopea siirtymä tuumasta toimeen minun mielestäni, vaikka taulun juliste onkin muhinut varastoissani jo yli kaksi vuotta. Ostin julisteen aikoinaan Helsingin Papershopista jo ennen kuin edes asuimme täällä. Silloin muutto oli kuitenkin jo tiedossa, joten näille seinille sen on ollut tarkoituskin päätyä.


Tämä onkin ensimmäinen taulu, jonka olen täällä saanut seinälle. Kaikki kiteytyy taas remontin hitaaseen edistymiseen. Koska kaikki huoneet on tarkoitus jossain vaiheessa tapetoida uudelleen, tuntuu hölmöltä nyt miettiä viimeistelyvaiheen sisustusasioita, kuten esimerkiksi tauluja. Toisaalta on kyllä aika ankeaa asua vuosikausia ilman tauluja remonttia odotellen, koska on aika selvää, ettei esimerkiksi tämän makuuhuoneen pintamateriaaleissa tule tapahtumana mitään radikaalia vielä aikoihin. Hinku olisi kova, mutta ensin pitäisi hoitaa kaikkea kiireellisempää, kuten ulkokatto, talon ulkovuoraus sekä yläkerran uusi vessa. Niin ja onhan se eteinenkin edellen kesken. 


Toivottavasti rohkaistun tästä ensimmäisestä taulusta pikkuhiljaa täyttämään muitakin seiniä. Varastossa on jo muutama muukin juliste, jotka kaipaavat enää kehystä. Lintutaulun kehys on peräisin Ikeasta, koska en etsinnöistä huolimatta löytänyt kirpputoreilta noin isoa vanhaa ja komeaa kehystä. Musta hillitty kehys taitaakin sopia siihen ihan hyvin. Pienempiä kuvia varten vanhoja kehyksiä löytyy varmaankin helpommin, ja äitini muistikuvan mukaan myös piharakennuksessamme saattaa olla muutama sopiva.


Tapettivalikoimia en uskalla katsoa kuin sivusilmällä silloin tällöin. En oikein uskalla ajatella sitä hetkeä, kun remontti vihdoin on siinä pisteessä, että päästään valitsemaan tapetteja. En edes tiedä, miten muka voisin ikinä päättää niiden kaikkien ihanuuksien joukosta, mistä tykkään eniten. Ja vaikka remontin hitaus joskus tuskastuttaa, se on oikeastaan turhaa, koska juuri näin hitaasti me sen suunnittelimmekin eteneväksi. Hiljaa hyvä tulee, kunhan vain hermot kestää. 

10 kommenttia:

 1. Itse ajattelen, että kaikista paras tapa remonttia onkin tehdä asuen ja rauhassa katsellen. Meillä näin ei tehty vaan valinnat tehtiin aivan liian hätäisesti juurikin tapettien osalta, onneksi pysyvämpiin ratkaisuihin kiinnitettiin enemmän huomiota ja niihin olenkin edelleen tyytyväinen. Ehkä ne oikeat värit ja kuosit vaan osuu kohdalleen sitten jossain vaiheessa, kun tarpeeksi asioita pyörittelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että hitaus on remontoinnissa hyvästä. Joskus vaan tuntuu, että kaikilla muilla remontit syntyy tosta vaan hirmu nopeaan, mutta eihän se niin ole, sitä paitsi me nyt tehdään muutenkin omalla tavallamme :)

   Poista
 2. Kiva lintutaulu ja nuo kehykset sopivat minusta erinomaisesti tuohon. Saahan ne taulut pois seiniltä sitten kun on tapetoinnin aika. Hiljaa hyvä tulee, siinä ehtii harkitakin moneen kertaan kuoseja ja värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, totta että taulut saa pois, sitä paitsi tajusin juuri, että nyt on vielä hyvä tilaisuus testailla taulujen paikkoja, kun naulanreiät ei niin haittaa. Toista se on sitten, kun on upouusi tapetti seinässä, ei viitsi tehdä turhia reikiä ihan vaan kokeeksi.

   Poista
 3. Oi miten hieno yhdistelmä, tuo taulu jotenkin täydentää lipaston ilmettä. Remontointi kysyy varmasti kärsivällisyyttä, mitä kyllä tekee pelkästään vanhan, remonttia kaipaavan talon etsiminen/ostaminen, ainakin täällä meillä päin. Haluaisin suunnitella vanhan talon henkeen sopivaa sisustusta jo nyt, vaikka itse talosta ei ole tietoakaan...;) Onneksi tosiaan mikään ei estä sitten vaikka ripustelemasta tauluja tai hankkimasta kirppiksiltä kivoja esineitä jo nyt, vaikka remontti olisi kesken tai talo löytymättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi niin päin, että talo oli tiedossa ennen kuin edes suunnittelimme maallemuuttoa :) Helpotti kyllä "etsintää". Sekin on mielikuvitusta kutkuttavaa puuhaa katsella myytäviä taloja ja kuvitella, minkälaista elämää voisi missäkin viettää.

   Poista
 4. Kaunis taulu!
  Meillä isäntä alkoi hiomaan lattioita...ovat lautaa ja lakatut ja aiomme ne maalata. On todella kiva asua pölynkeskellä...vaikka ovet ovat kiinni aina se tuntuu leviävän. Saas nähdä koska on valmista...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pöly on kyllä kamalaa! Meillä hiottiin viime kesänä eteisen lattia, ja vaikka se on vähän erillään muista sisätiloista, silti pölyä tuntui olevan kaikkialla. Tuskastuttava vaihe, mutta valmiista lattiasta tulee varmasti hieno :)

   Poista
 5. Kiva taulu, kehys sopii siihen oikein hyvin. Tykästyin myös tuohon taulun alla olevaan piironkiin! Tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa ollakin niin, että tällainen yksinkertainen kehys sopii piirongin seuraksi paremmin. Ehkä ripottelen niitä komeita kehyksiä muualle taloon (kunhan niitä ensin löytyy).

   Poista