keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kikherneitä suklaakakkuun

Minulla oli eilen synttärit, ja äiti oli leiponut suklaakakkua. Kun kakku oli tosi hyvää ja kuulemma vielä tosi helppoa tehdä, on pakko jakaa ohje. Helppojen ja hyvien leipomusten ohjeita varmaan ole koskaan liikaa niihin tilanteisiin, kun kyläilijät jo melkein kolkuttelevat ovella. Lisäksi tämä on helppo gluteeniton ohje niille, joiden kaapissa ei satu valmiiksi olemaan gluteenittomia jauhoja, koska kakkuun ei tule jauhoja ollenkaan.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olen kuullut kikherneitä käytettävän leivonnassa, mutta kylläkin eka kerta, kun itse maistan tällaista kakkua. En tiedä johtuuko kikherneistä vai mistä, mutta tämä pääsi suklaakakkureseptieni parhaimmistoon. Äiti oli vielä käyttänyt minttusuklaata tavallisen tumman suklaan sijasta, mikä ei ollut yhtään hullumpi ratkaisu.


Alkuperäinen ohje on Kotiliedestä ja tarkemmin sanottuna jostakin gluteenittomasta leivontakilpailusta. Kakun kanssa suositellaan tarjottavaksi marjoja tai hedelmiä, mutta omasta mielestäni tämä oli parhaimmillaan ihan sellaisenaan.

Gluteeniton suklaakakku

250 g pilkottua tummaa suklaata
500 g kikherneitä esim. tölkistä
4 munaa
150 g (vajaa 2 dl) sokeria
2 tl leivinjauhetta
päälle tomusokeria

Voitele ja leivitä (muista käyttää gluteenittomia korppujauhoja, jos teet kakkua keliaakikolle) kakkuvuoka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Sulata suklaa. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita vielä hetki. Lisää sulatettu suklaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla.
Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä hetki. Sirottele pinnalle siivilän läpi tomusokeria.

8 kommenttia:

  1. No eipä olisi ikinä tullut mieleen laittaa kikherneitä suklaakakkuun... Näyttää sen verran herkulliselta, että pitää ehkä kokeilla joku kerta (ja ihmetellä kaupassa, että mistä hyllystä niitä kikherneitä oikein löytää).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä lie joku ensimmäinen tällaisen kombon aikoinaan keksinyt, mutta hyvin toimii. Kikherneet löytyvät sieltä mistä muutkin pavut ja vastaavat.

      Poista
  2. Minä otan innolla vastaan uudet reseptit kikherneiden käyttöön. Ei ollut tullut mieleen käyttää niitä kakussa, joten tätä kyllä kokeilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli mieleen kun kuulin ainesosat, että tämähän on vähän kuin ruokaa söisi, paitsi että sokeria toki on vähän runsaasti siihen nähden. Eikä myöskään maistu ruualta :)

      Poista
  3. Kiitos mielenkiintoisesta ohjeesta, menee heti reseptiarkistoon. Viljavammaisena en voi syödä edes gluteenittomia jauhoja, joten kaikki kokonaan jauhottomat ohjeet kiinnostavat. Leivitykseen käyttänen kookoshiutaleita.

    VastaaPoista
  4. Aika vaikeaa varmaan jos et voi syödä mitään viljoja. Mutta tämä kakku maistuu ihan "tavalliselta" suklaakakulta eli se ei todellakaan ole mikään erikoisruokavalioisen surkea herkku vaan sitä kehtaa tarjota kenelle vaan.

    VastaaPoista