keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Vaikkei ehdittykään siivota

Meillä oli viikonloppuna hetken siistiä. Oikeastaan paras sisustusvinkki onkin siivota. Olen ollut aika ajoin vähän lannistunut sen suhteen, miten keskeneräistä meillä kaikki vielä on, mutta viikonloppuna näytti taas siltä, että meillähän on oikeastaan aika kivaa ja viihtyisää, olosuhteet huomioiden.


Tänään  koti näytti taas tutulta sekamelskalta, mutta kirkkaan talvipäivän valo sai huoneet tuntumaan ihan mukavilta. Kaikki ei riipu vain sisustuksesta vaan esimerkiksi valosta ja mielialasta.Innostuin ottamaan kuvia sekaisuudesta huolimatta. Arkisetkin asiat voivat olla kauniita. Luin juuri eräästä kirjasta vinkin sellaiselle, joka tuskailee kodin sotkuisuutta pienten lasten kanssa. Kannattaa kuulemma pitää yksi pieni nurkka kodista siistinä ja mennä sinne rauhoittumaan, kun sotku alkaa ärsyttää. Käytin vinkkiä soveltaen ja yritin vangita kameralla ne pienet kohdat, jotka sekamelskasta huolimatta näyttivät kauniilta.Kirjan nimi oli Vanhan talon uusi elämä, ja siinä muistutettiin myös, miten paljon ympärillämme olevat kauniit esineet ja elinympäristön harmonisuus vaikuttavat mielialaan. Uskon tähän täysin, ja sama vaikuttaa myös kääntäen. Miten paljon mieltä varjostaakaan se, kun pitää päivittäin esimerkiksi tapella hankalan saippuan kanssa, joka aina luiskahtaa lavuaarin reunalta, tai vanhan suihkukaapin, jonka ovet rämisevät.


Meillä on jo remonttisuunnitelma valmiina kaikkien näiden arkea kuormittavien yksityiskohtien varalle, pitäisi vain ehtiä remontoida. Toisaalta kirjassa myös muistutettiin, että paras remontti syntyy aina hitaasti, erityisesti vanhassa talossa. Pitää vain yrittää kestää elää keskeneräisyyden keskellä. Loistava kirja muutenkin, kannattaa lukea! 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Väri on hyvä, mutta nämä taisivat olla jo ostaessa vähän pystyynkuolleita. Tarjoustulppaanien kanssa käy näin...

   Poista
 2. Olen täysin samaa mieltä siivoamisen vaikutuksesta. Se on paras sisustusponnistus. Myös tuollainen kimppu tulppaaneja voi olla uusi ja edullinen sisustuselementti, joka kerää katseita ja piristää mieltä. Täytyypä perehtyä tuohon kirjaan, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kirjassa oli ihanaa ja tunnelmallista pohdiskelua vanhassa talossa asumisesta ja sen remontoinnista. Sai hyviä remonttivinkkejä, muttei liian teknisesti, sellaisia kirjoja en niin jaksa lukea.

   Poista