sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Punajuuren uudet kujeet

Olen potenut totaalista inspiraation puutetta keittiössä. Siksipä täällä blogissakaan ei ole viime aikoina juurikaan näkynyt reseptejä. Olen kokkaillut aina vaan samoja ruokia niin että niitä on jo tullut korvista, muttei ole ollut aikaa etsiä uusiakaan vaikutteita. Ylipäänsä on joskus vähän tympeää etsiä vaikutteita, kun rajoittuneen ruokavalioni takia joudun muuntelemaan useimpia reseptejä aika rankastikin ennen kuin pystyn ruokaa syömään. Ehkä minua vaivaakin yleiskyllästyminen tähän osittain pakon sanelemaan ruokavaliooni, jota vielä ajanpuute on entisestään typistänyt.

Eilen kuitenkin sain pienen inspiraationpoikasen tattarisuurimopurkin kyljestä. Olin aikeissa laittaa uuniin tattaripuuroa muhimaan siksi aikaa, kun olimme pikkuihmisen kanssa lenkkeilyttämässä koiraa, mutta muutinkin viime hetkellä suunnitelmaa. Purkissa vinkattiin, että keitetyistä tattarisuurimoista saa hyvää salaattia punajuuren ja omenan kanssa, ja tästä sitten villiinnyin varioimaan lisää.


Salaatista tulee punajuuren takia etäisesti mieleen rosolli, mutta maku on kuitenkin omanlaisensa. Mies osuvasti tuumasi, että valmiin ruuan maku on paljon parempi kuin mitä ainesosat antaisivat olettaa. Kivaa, että sain käytettyä joulusta asti jääkaapissa odottaneet punajuuret ja keksin samalla uuden käyttötarkoituksen tuolle lempijuurekselleni, jota tulee syötyä ihan liian harvoin. Ensi kerralla kokeilen ehkä mukaan vielä oliiveja.

Pahoittelut huonosta kuvasta. Punajuuri tekee tästä ruuasta nopeasti vaaleanpunaista mössöä, mutta makuhan ei värinmuutoksesta mene miksikään.

Punajuuri-tattarisalaatti

1 punajuuri
1 pkt (400 g) GoGreen-tattarisuurimoita
puolikas parsakaali
1 omena
1 suolakurkku
1 prk (285 g) GoGreen-papusekoitusta
oliiviöljyä
½ tl suolaa
mustapippuria

Keitä punajuuri kypsäksi. Anna jäähtyä ja pilko. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko parsakaali ja höyrytä. Pilko myös omena ja suolakurkku ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Salaatti on hyvää heti, mutta maistuu myös seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. 

4 kommenttia:

  1. Mun on tehnyt jo pitkään mieli tehdä punajuuresta jotain salaattia (ja toinen on bataatti). Tätähän vois koklata... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti oliskin toinen, josta voisi kehitellä uusia salaatteja. Sain jossain vaiheessa siitä yliannostuksen, mutta ehkä nyt jo kestäisi kokeilla taas.

      Poista
  2. Kiitos reseptistä. Täytyy koittaa :)

    VastaaPoista