tiistai 28. tammikuuta 2014

Mahapiironki sai sittenkin kodin

Kerroin tammikuun alussa, miten ostimme erään antiikkikaluston ja kuinka se ei kotiin tuotuna enää näyttänytkään hyvältä. Aikomus oli myydä se eteenpäin.


No, nyt on tullut käännettyä takki aivan totaalisesti. Sopimattomuusongelma olikin siinä, että huonekalut tuli ensi alkuun vietyä kaikki samaan huoneeseen, vaikkei niitä missään vaiheessa ollutkaan tarkoitus kaikkia olohuoneeseen sijoittaa. Yhdessä ne näyttivät siltä kuin olisi saapunut pieneen kartanoon, vaikka kukin huonekalu yksinään antaa ihan toisenlaisen vaikutelman. Varsinkin, jos kaverina vieressä on vähän modernimpaa tavaraa.


Yksi huonekaluista oli mahapiironki, joka oli koko kalustosta ehkä kaikkein överein. Kukkamaalauksineen ja kultauksineen se näyttää todellakin olevan ihan toiselta aikakaudelta. Kun mahalipasto ensin oli alkujärkytyksessä todettu sopimattomaksi, oli tarkoitus viedä se yläkertaan talteen uutta ostajaa odottelemaan. Muhkea kaluste vaan ei mahtunut yläkerran ovesta, joten se sai jäädä nököttämään olohuoneeseen. Pari viikkoa kun sitä olimme katselleet, totesimme miehen kanssa kuin yhdestä suusta, että tuohan on oikeastaan aika kiva.


Tällaiset krumeluurit eivät taida olla muodissa nykyään, mutta sehän ei meitä haittaa. Vaikka muoti on kiva juttu, haluan kotimme olevan mieluummin omaperäinen ja meidän näköisemme kuin trendikäs. Ja vaikka seuraankin mielenkiinnolla sisustustrendejä, en oikeastaan edes miellä sisustamista asiaksi, jota haluaisin omassa kodissani toteuttaa uusimalla sitä koko ajan. Haluan, että meillä on tavaroita, joihin syntyy pitkä suhde ja mieluummin vielä niin, että ei tarvitse ostaa uutena kaupasta paljoakaan. Vaikka joku voisi huomauttaa, että vanhojen ja kuluneiden tavaroiden haaliminen on trendi sekin…


Lipastosta tuli mini-ihmisen vaatteiden säilytyspaikka makuuhuoneeseen. Se korvasi kamalan lastulevylipaston, jota olemme kestäneet vain paremman puutteessa. Nyt tuntuu ihanalta astua makuuhuoneeseen ja nähdä vanhan kammotuksen tilalla jotain kaunista. Seinälle sen taakse pitää vielä saada taulu, koska seinällä ollut peili ei uuden lipaston kanssa enää mahtunut paikoilleen.


Olenkohan ainoa, joka on tällainen tuuliviiri näinkin merkittävässä asiassa kuin huonekalut? On mielestäni jokseenkin vaikea nähdä ostotilanteessa sielunsa silmin, miltä kokonaisuus tulee kotona uuden huonekalun kanssa näyttämään. Toisaalta minulla on myös taipumus tykästyä moniin niistä esineistä, joita jostain syystä ympärille kerääntyy. Pari viikkoa kun katselee, niin kummajainenkin muuttuu kaunottareksi. 

8 kommenttia:

 1. Ihana mahapiironki! Meilläkin on joitain huonekaluja joita esimerkiksi isäntä on jostain kummallisesta syystä halunnut tuoda kotiimme ja itse olen silmiä pyöritellen ollut kantoapuna, mutta kun tavaran saa paikoilleen nii monet ovat alkaneetkin näyttää tosi kivalle. En tiiä johtuuko se siitä että alitajunta kääntää takkia, ettei mulle jäis paha mieli vai onko sitä välillä liian kriittinen tavaroiden suhteen jo ennenkuin on nähnyt niitä lopullisessa sijoituspaikassaan :) Mä olen kans (kuten blogin nimestä voi päätellä) melkoinen tuuliviiri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä olla avoimin mielin ja valmis muuttamaan kantaansa tarpeen tullen. Nämä mielipiteen muodostumiset ja maun muokkautuminen ovat kyllä henkimaailman juttuja :)

   Poista
 2. Viime muuton yhteydessä halusin ylimääräisestä tavarasta eroon ja ajattelin yhdestä lipastosta, että se ei enää olekaan niin kiva ja sen voisi jo myydä. Otin jo kuviakin, mutta en jaksanut/ehtinyt naputella ilmoitusta mihinkään. Nyt tuo lipasto on yksi mun lemppareista, enkä missään tapauksessa halua siitä eroon.
  Tuo lipasto näyttää kivalta ja minusta yllätykselliset seikat vaan parantaa sisustuksen persoonallisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tajusit olla myymättä etkä menettänyt sitä suosikkiasi! Oikeastaan mitään ei kannattaisi myydä vaan pitää tallessa tulevia mielenmuutoksia varten, mutta harmi vaan ainakaan meillä ei ole niin paljon tilaa, että huonekaluja voisi kamalasti pitää varalla...

   Poista
 3. Oikea periaate...ei väliä mikä on trendikästä...pääasia, että koti on sellainen josta itse tykkää...lipasto ON hieno!...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Mutta nyt kun luin eilen sisustuslehtiä, tuli vaikutelma että rokokookalusteetkin on taas tulossa muotiin. Ehkä niiden hienous on nyt jotenkin ilmassa.

   Poista
 4. Upea lipasto. Koti sisustetaan itelle, ei vieraille eikä muotitoimittajille ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Mutta en silti panisi pahitteeksi, jos vieraatkin pitäisivät meidän kotia viihtyisänä. Omaa visiota kannattaa silti seurata, kun ei kaikkia muita voi kuitenkaan miellyttää. Itse olen kyllä huomannut, että osaan arvostaa muiden kotona jotain sellaistakin, jota en itselle koskaan hankkisi, jos se kyseisen ihmisen kotiin ja persoonaan sopii hyvin.

   Poista