tiistai 14. tammikuuta 2014

Keltainen tuli keittiöön

En tiedä onko kevättä rinnassa vai mistä johtuu, mutta keltainen väri on alkanut näyttää paremmalta kuin aikoihin. Jännää, miten joku väri alkaa pommittaa verkkokalvoja ensin hienovaraisesti ja lopulta tuntuu, että sitä tulee silmille kaikkialta. Ainakin minulle käy tässä taistossa usein niin, että antaudun suosiolla ja hankin sitten sitä keltaista tai mikä milloinkin on kyseessä. Kun jotain näkee paljon, se usein alkaa näyttää hyvältä.


Keltaiseni oli peräisin kirpputorilta, koska vanhaa sen olla pitää. En vain voinut kävellä kauniin mekaanisen vaa’an ohi, joka huhuili hyllystä keltaista kutsuaan. Mihinkään en tällaista esinettä varsinaisesti tarvitse, koska taloudessa on jo kätevä ja tarkka digitaalivaaka, mutta tarve ei tässä ollutkaan se pointti. Tällä hetkellä vaaka nököttää tiskikoneen päällä hedelmätelineenä, mutta katsotaan mitä sille vielä keksitään.


Vähän kyllä vierastan esineiden hankkimista pelkästään koristeeksi. Sanasta koriste-esine tulee mieleen karmeat posliinitilpehöörit, joita jotkut keräilivät lapsuudessani 80-luvulla (niin taisin minäkin keräillä, mutta onneksi vähäisissä määrin). Enemmän miellyttää se, että arkipäiväiset esineet ovat niin kauniita, että niitä tekee mieli pitää esillä.


Mielenkiintoinen ilmiö muuten, että vähän rumistakin esineistä tulee ajan kanssa kauniita. Enpä usko, että joitakin vuosikymmeniä sitten perheenemännät pitivät näitä vaakoja keittiöissään esillä ihan vain silmänilosta. Kuinkahan käy digitaalivaa’alle, löytääkö joku siitäkin vuosien päästä kauneutta?

6 kommenttia:

 1. Ihana vanha vaaka! :) Meille olis kovasti tulossa vaalean sinistä, minulle, joka inhosini sinistä! :D Mutta niin ne vain näkemykset välillä muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkäsin aikoinaan hulluna sinisestä, mutta jo muutamia vuosia se on pahasti tökkinyt. Näkemykset muuttuvat, indeed.

   Poista
 2. Oi, meillä oli ihan samanlainen mutta muistaakseni punainen vaaka kotona. Vieläköhän se mahtaisi löytyä jostakin kellarin kätköistä... Ei sillä, että se sopisi sisustukseen, mutta saisihan siitä näköjään hienoja valokuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein muuten juuri ne esineet, joita on ollut melkein joka kodissa, alkavat näyttää hyvältä. Tämä vaakakin on varmaan ollut juuri sellainen joka kodin perusjuttu, kirpparillakin näitä oli useampi kappale.

   Poista
 3. En ole tainnut jättää tänne aiemmin kommenttia, joten todetaan ihan ensiksi, että mukava blogi sinulla. :)
  Minullakin on tuollainen vaaka, mutta ihan vain valkoisena ja se on meilläkin niitä harvoja esineitä, jotka on vaan koristekäytössä. Tuo keltainen väri on ihana, minulla on jo pidempään ollut joku innostus keltaiseen väriin, mutta siitä huolimatta ei sitä väriä juuri sisustuksessa näy, enemmän omissa tai lasten vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät! Se onkin mielenkiintoista, että joitakin värejä haluaa pukea päälleen ja toisilla vain sisustaa. Mä en oikein voi kuvitella pukeutuvani vaaleanpunaiseen tai pinkkiin, mutta sisustukseen sitä on nyt tullut pieninä määrinä ja tykkään kovasti :)

   Poista