tiistai 31. joulukuuta 2013

Tervetuloa, uusi vuosi

Vuodenvaihteessa tuntee aina tarvetta summata mennyttä vuotta ja suunnitella tulevaa. Samalla tulee vähän huimaava olo siitä, että on tulossa jo vuosi sejase, vaikka juuri vasta vaihtui se edellinenkin. 

Mennyt vuosi on ollut minulle hyvä. Suurin syy lienee se, että tunnen nyt viime aikoina löytäneeni tasapainon eri elämänalueiden välillä. Kun vielä samalla monet uudet projektit tuntuvat lähteneen käyntiin aivan luonnostaan, ei voi kuin olla kiitollinen hyvästä tuuristaan ja onnitella itseään rohkeudesta, että on ymmärtänyt kolkutella oikeita ovia.

Aika monta kertaa menneen vuoden aikana on tullut tunne, että elämässä on oikeastaan kaikki täydellistä. Tämän sanottuani on myönnettävä, että on ollut myös niitä päiviä, jolloin on tehnyt mieli loikata jonkun muun elämään. Aika monessa päivässä on kuitenkin ollut jotain vaikka pientäkin täydellistä, mikä oikeastaan riittääkin.

Parhaan palautteen oman itseni kehityksestä sain eilen, kun mies sattui kuuleman erästä haastattelunauhaani. Joku kommenttini oli kuulemma avoin ja rohkea. Leijuin pilvissä koko loppupäivän, koska juuri sellaiseksi haluaisin tulla. Ensi vuoden tavoitteeni olkoon olla vielä avoimempi ja rohkeampi.


Jottei menisi pelkäsi taivaanrannan maalailuksi, niin palauttakoon ruoka maanpinnalle. Meillä syötiin tänään perunasalaattia, niin kuin ehkä aika monessa muussakin kodissa. Majoneesit jätin kuitenkin väliin niin kuin yleensäkin, koska paras perunasalaatti syntyy mielestäni öljyyn. Olisin mieluiten käyttänyt pinaatin tilalla tuoretta basilikaa, mutta sitä ei nyt riittänyt kuin koristeeksi. Entisessä elämässä raastoin tällaisen perunasalaatin joukkoon usein parmesaania, mutta hyvää tulee ilmankin. Pinaatti on oman maani satoa pakkasesta, saman asian hoitaa tuore pinaatti. Kaupan pakastepinaatti on tähän tarkoitukseen liian vetistä ja hienoksi hakattua.  

Perunasalaatti

Kattilallinen perunoita
1 purkki suuria valkoisia papuja
pari rkl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina yrttiöljyssä + öljyä purkista
pari kourallista silputtua pinaattia
pari rkl auringonkukansiemeniä
½ sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa

Keitä perunat kypsäksi ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko. Sekoita joukkoon muut aineet ja tarjoa. 

Lopuksi täytyy vielä toivottaa tervetulleeksi uudet lukijat! Olen aivan älyttömän iloinen, että jaksatte juttujani seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti