perjantai 20. joulukuuta 2013

Pinkkiä ja keltaista

Jouluun on enää neljä yötä, mutta kerronpa nyt vaihteeksi jostain muustakin kuin joulusta, nimittäin sisustuksesta. Olin jo kuukausikaupalla katsellut kirpputorilla yhtä matonkuteesta virkattua mattoa, mutten ollut aivan varma, sopisiko se meille. Nyt tuntuu aivan älyttömältä, että panttasin matto-ostosta niinkin kauan, nimittäin se tuntuu sopivan paikalleen kuin nakutettu. Väreinä ovat kuin sattumalta uusi suosikkiyhdistelmäni pinkki ja keltainen, joita ihastelin jo syksyllä silkkipaperikukissa. 1-vuotiaskin ihastui mattoon niin kovasti, että ei parina ensimmäisenä päivänä olisi malttanut poistua maton päältä makoilemasta tai tepastelemasta hetkeksikään.


Samassa innostuksessa keksin kaivaa komerosta kauniin kirppikseltä löydetyn retrolakanan ja tehdä siitä pikkuihmiselle uuden pussilakanan. Kukkakangasta ei riittänyt kummallekin puolelle pussilakanaa, joten käytin taustapuoleksi valkoisen aluslakanan. Ompeluhomma oli ohi yhdessä illassa, joten pieni ihminen pääsi heti nukkuman ruusujen keskelle.


Keittiössäkin on nähty pinkkiä ja keltaista, nimittäin tyynyissä. Perusta aikoinaan tuodut kankaat ovat odottaneet paikkaansa jo kolme vuotta, ja alun perinkin niistä on ollut tarkoitus tehdä tyynyjä. Käytin kankaista vain osan, koska halusin keittiömme puusohvalle Perun aurinkoa paistamaan näiden kirkkaiden värien muodossa vain mausteeksi. Täydennän ehkä tyynykavalkadia myöhemmin jollain hillitymmillä väreillä.


Värit näyttävät näin joulun alla suorastaan keväisiltä, mutta joulutunnelmaan onkin vähän vaikea virittyä, kun ulkona paistaa aurinko ja ruoho vihertää. Ja kohtahan tässä jo kevättä kohti mennään...

2 kommenttia: