lauantai 21. joulukuuta 2013

Perinteinen neilikka-appelsiini ja joulun tuoksu

Tänä jouluna joulufiilis tuntuu olevan vähän kadoksissa, kun ei ole edes lunta. Pimeänä iltana lumenpuutetta ei sisällä tunnelmoidessa kuitenkaan huomaa, jos vain puitteet ovat muuten kunnossa.


Meillä kotona yksi tärkeitä tunnelmantuojia ovat tuoksut. Nopea ja helppo keino saada joulun tuoksua kotiin on perinteinen neilikka-appelsiini, joka on muuten tuhat kertaa ihanamman tuoksuinen kuin vaikka tuoksukynttilät, jotka saisi puolestani kieltää kokonaan.


Kiepautin appelsiinin ympäri punaista nauhaa ja naulitsin nauhan taitekohdat paikoilleen nuppineuloilla. Sitten tökin appelsiiniin kokonaisia neilikoita. Neilikoita voisi olla hiukan enemmänkin kuin kuvan appelsiinissa, koska pari tuntia keittiössä nuuhkuteltuani tämän appelsiinin tuoksu tuntuu vieläkin melko miedolta. Joulu saa tulla! Tai no melkein, kunhan ensin ehditään vielä siivota.

4 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä tuoksukynttilöistä, luonnolliset tuoksut on parhaita, kynttilät, hedelmät ,kukat ym. Tuoksukynttilät jäivät meillä kokeilun jälkeen kaappiin lojumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla käy hirveästi nenään kaikki keinotekoiset tuoksut, mutta luonnolliset ei, vaikka olisivat vahvojakin. Nyt kyllä alkaa jo vähän hyasintitkin aivastuttaa kun niitä on jo monta päivää haisteltu, mutta nehän ovatkin sieltä vahvemmasta päästä.

   Poista
 2. Näin vanhaksi piti elää, että ymmärsin tämän joulukoristeen idean ;) Ja samaa mieltä tuoksukynttilöistä. Yh-hyh.

  VastaaPoista