maanantai 9. joulukuuta 2013

Jouluvalot vai kausivalot?

Jouluvaloja voisi puolestani ihan hyvin kutsua kausivaloiksi, koska pimeät ja lumettomat illat ja oikeastaan aamut ja iltapäivätkin kaipaavat välttämättä jotain piristystä. Niinpä en oikein ymmärräkään niitä ihmisiä, jotka paheksuvat jouluvalojen polttamista liian aikaisin tai liian myöhään. Vähän eri asia tietysti, jos jouluvalona toimii säihkyvä joulupukki tai Petteri Punakuono, mutta ainakin neutraalimmat jouluvalot voivat ihan hyvin palaa läpi pimeimmän vuodenajan, varsinkin kun nykyiset led-valot eivät käsittääkseni edes hirveästi vie sähköä.Tämän palopuheen jälkeen on tunnustettava, että omat jouluvalomme saatiin paikalleen vasta viikonloppuna. Koira oli katkaissut edellisen vuoden valojen sähköjohdon, ja samasta syystä viimevuotinen kuusi valojen paikkana todettiin huonoksi. Halusin uudet valot ensin saunan räystäälle, mutta sekään ei toiminut, koska räystäs oli liian pitkä (tai valot liian lyhyet). Mies sen sitten keksi, että valot voisivat näyttää hyvältä kuistilla.
Ihanaa, että jouluvalmistelut alkavat pikkuhiljaa yksi kerrallaan hoitua! Paljon on vielä tehtävääkin, mutta kieltäydyn ottamasta joulusta stressiä, eihän siinä mitään järkeä olisi… 

4 kommenttia:

 1. Kyllä valoa pitää pimeydessä olla! Ihana tunnelma on käppäillä illalla, kun valoja siellä täällä ja puut täynnä lunta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asutaan niin syrjässä, että nämä valot jää vain meidän omaksi iloksi, eikä meillekään naapurien valot näy, pimeässä hiippaillaan :) Mutta silloin täytyykin kahta kauheammin valaista itse!

   Poista
 2. Upeita kuvia! Kannatan ehdottomasti tuota kausivalotermiä, varsin välkky se joka tuon on keksinyt. Meilläkin viriteltiin ensimmäiset pallovalot olkkarin verhotankoon jo lokakuussa ja sitten niitä on pikkuhiljaa hiipinyt sekä sisälle että ulos muitakin valopilkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on toinen jouluvalosetti keittiön ikkunassa ja siitä tulee ihanasti valoakin. Kyllä tästä pimeästä vuodenajasta kannattaa ottaa kaikki irti, ainakin pääsevät pimeydessä lisävalot oikeuksiinsa.

   Poista