maanantai 2. joulukuuta 2013

Jouluinen kranssi oveen kuusenhavuista

En oikein innostu joulukoristeista, joten siltä osin jouluun valmistautuminen on meillä helppoa. Jonkinlainen ovikranssi on meillä kuitenkin ollut perinne, koska äidillä on ollut tapana tehdä niitä sekä itselle että muille lahjaksi. Nyt innostuin itsekin väkertämään kranssia, kun havut ja varvut oli jo haettu valmiiksi ja tarjolla oli jopa valmis kranssinpohja.Kranssin teko on helppoa. Kierrä esimerkiksi pajusta sopivankokoinen rengas pohjaksi ja sido pajunoksat yhteen ohuella rautalangalla tai kestävällä villalangalla. Tee pohjaan ripustuslenkki rautalangasta. Leikkaa kuusenoksista tai muista oksista sopivia tupsuja ja sido ne sekä muut aineet, kuten mustikan ja puolukan varvut, villalangalla nipuiksi. Kun niput ovat valmiita, kiinnitä ne rautalangalla kiertämällä pohjaan.


Mitä enemmän niput ovat lomittain, sitä tuuheampi kranssista tulee. Itselläni oli tekniikka vähän hakusessa, joten kranssin toinen puoli on muhkeampi kuin toinen, muttei sitä huomaa ellei oikein tarkkaan katso. Tässä vaiheessa kranssiin saa hyvin kiinnitettyä samalla koristeita, kuten punaisia ”marjoja”, joita laitoin omaan kranssini. Viimeiseksi kiinnitin kranssiin silkkinauhasta tehdyn rusetin. Valmista tuli! 

2 kommenttia:

  1. Itse minäkin ovikranssin väsään, siitä on oma hommansa. mutta siitä alkaa joulufiilis. Kivoja ne pienet marjat siellä oksien lomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta, näistä jouluvalmisteluista tulee kyllä se joulun tunnelma. Itse tein tänään lanttulaatikkoa ja piti hiukan harjoittaa itsehillintää, etten olisi jo maistanut!

      Poista