maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulu alkaa nyt

Taisin tässä joskus hiljattain julistaa, että meille ei joulukoristeita tule. Nyt voin vähän tarkentaa lausuntoani, nimittäin toin juuri kotiin ison nipullisen männynhavuja, jotka koristelin nauhoilla. Niitä voisi kyllä ihan oikeutetusti nimittää joulukoristeeksi. Luonnosta peräisin olevat koristeet ovat kuitenkin selvästi ihan eri asia.


Havuja on nyt tupa pullollaan, nimittäin joulukuusikin tuotiin sisälle eilen. Mietin niitä aikoja, kun kuusen kynttilätkin olivat aitoja ja tuumin, että eivät nämä nykyiset kuusen sähkökynttilätkään erityisen epäaidoilta tunnu. Johtuukohan siitä, että niitä on nähnyt lapsuudesta saakka, vaikka tavallista perinteistä kynttilää ei muuten voita mikään.


Tähän jouluun sisältyy myös vähän taikaa tai ainakin hyvää tuuria. Katselin kirpparilla joitakin päiviä sitten kaunista kattoon kiinnitettävää kynttiläkruunua, mutta jostain syystä se jäi ostamatta. Kun parin päivän päästä sitä uudelleen etsin, kruunu oli poissa. Eipä aikaakaan kun äiti oli jo kaivanut varastosta oman perinteisen kynttelikkönsä, johon kylläkään ei saa laitettua kruunukynttilöitä, kuten olin suunnitellut. Joskus kannattaa kuitenkin olla joustava, ja nyt meidän olohuoneen katossa komeilee sittenkin kynttelikkö.


Nyt on suurin osa jouluruuista tehty, piparit paistettu, kuusi koristeltu ja koti siivottu. Tästä eteenpäin on ohjelmassa pelkkää joulun viettoa. Tunnelmallista joulua kaikille!

1 kommentti:

  1. Ihanaa, täälläkin listalta on thty kaikki siivoukset ja muut "pakolliset", vain oleilu ja tunnelmasta nautiskelu on jäljellä. Rentouttavaa joulunaikaa!

    VastaaPoista