lauantai 14. joulukuuta 2013

Emalikulho kukkaruukkuna

Sain taas eilen viivattua yli yhden kohdan lyhyehköstä jouluvalmistelulistastani, kun ostin meille hyasintteja. Yleensä joulukukat ovat tulleet muilta lahjaksi, mutta nyt iski vastustamaton tarve saada juuri hyasintteja ja vielä tällaisia nuppuisia. Olenkohan lukenut liikaa sisustuslehtiä ja -blogeja, kun nupullaan olevat sipulikasvit kummittelivat niin sinnikkäästi mielessä.


Varastosta löytyi pari vuotta sitten rompetorilta ostettu emalikippo hyasinttien suojaruukuksi. Minulla on joskus tapana haalia kirpputoreilta kaikkea potentiaalista, ja sitten löydöt jäävät nurkkiin pölyttymään. Kipon emalipinta on ruostunut niin sisä- kuin ulkopuolelta, joten keittiötarkoituksiin en ole halunnut kulhoa ottaa.


Olen joskus pyrkinyt eroon tästä hamstrausvimmastani, koska siistit komerot ja tavaran karsiminen kieltämättä saisivat sielunkin lepäämään. Nyt kun pyörin kotona kolmen uuden hyasinttini kanssa olin kuitenkin tosi iloinen, että olin tullut hamstranneeksi tällaisenkin kipon, koska johonkin ne hyasintit oli laitettava. Joskus uusi löytö odottaa paikkaansa pitkäänkin, mutta ennen pitkää useimmat niistä päätyvät käyttöön. Onkin oikeastaan aika hauskaa, että kirpputorilta tehdyn löydön voi löytää vielä uudestaan omasta varastosta, kun ei aina muista mitä kaikkea on tullut ostettua.Nyt sitten vain odotellaan hyasinttien ihanaa tuoksua. Sitä ennen aion vielä viritellä kotia joulukuntoon leipomalla pipareita ja kenties ahmimalla hieman taikinaa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti