torstai 14. marraskuuta 2013

Säröjä astiaonnessa

Sain pari päivää sitten vähän helpotusta akuuttiin kauneudenkaipuuseen ja kirppari-ikävään, kun kävimme miehen kanssa Turussa koluamassa vanhan tavaran liikkeitä ja kirpputoreja. Mitään superlöytöjä ei tullut tehtyä, itse asiassa olin vähän pettynyt tarjontaan, mutta pari ihanaa posliinilautasta ostin sentään.


Joku saattaa muistaa, että aloitin kesällä kahvikuppien keräilyn ajatuksenani ostaa erilaisia mutta samantyylisiä hyväkuntoisia kahvikuppeja kohtuuhintaan. Projekti ei ole liiemmin edennyt, koska vastaan tulleet kahvikupit ovat olleet aina liian kalliita tai liian huonokuntoisia tai sitten niitä on ollut koko astiasto tarjolla, enkä ole viitsinyt riistää joukosta vain yhtä. Niinpä päätin laajentaa keräilyn muihinkin astioihin ja nyt ensimmäisenä syviin lautasiin, koska niille olisi meillä tarvetta.


Ensimmäiset lautaset löytyivät siis Turusta ja olivat priimatavaraa kohtuuhintaan. Tästä innostuneena poikkesin kotipaikkakunnankin kirpputorilla ja ostin ihanan ruusulautasen, joka sopii kahden ensimmäisen kanssa yhteen kuin voi ruisleivän päälle. Mutta koko totuus paljastui vasta kotona: lautasessa oli lohkeama, jota en ollut huomannut kirpputorilla (tai sitten se on syntynyt matkalla). Hiukanko harmittaa, varsinkin kun tämän lautasen hinta ei ollut erityisen edullinen.


Kai minä silti säästän tämänkin lautasen, ainakin siihen asti kunnes kokoelma karttuu. 

2 kommenttia:

  1. Kauniit ovat, mutta tosi harmi tuollainen halkeama....voihan sitä silti käyttää...kynttilän alusena esimerkiksi...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi alkaa vähän skarpata tuolla kirppareilla. Monesti innostun niin paljon, etten tule katsoneeksi tarpeeksi huolellisesti.

      Poista