torstai 28. marraskuuta 2013

Miten lapsen saa syömään salaattia?

Lapsi alkaa olla siinä iässä, että tutustuttamisen lehtivihreään voi aloittaa. Alle vuoden ikäisellehän ei ainakaan virallisesti suositella salaattia tai pinaattia niiden sisältämän nitraatin takia.

Kemikaalicocktailissa oli juuri juttua vihreiden juttujen piilottamisesta lapsen smoothieen, ja samalle linjalle olin ajatellut itsekin lähteä. Meidän pienokaisemme on onneksi reipas maistelija, mutta salaatinlehdet sylkäistään suusta takaisin lautaselle tai pöydälle hieman liioitellun irvistelyn saattelemana. Ymmärrettävästi salaatti tuntuu suussa omituiselta, ja totuuden nimessä, eihän se yksinään oikein miltään maistukaan.


Surautin yhteiseen smoothieemme punaisia viinimarjoja ja luomuappelsiinia, josta raastoin mukaan kuorenkin. Makeutus tapahtui hunajalla, kun sitäkin nyt vihdoin saa antaa. Lopputulos oli ihanan raikas ja rakenne avokadon ansiosta suussa sulavan pehmeä. Lehtivihreää tuli näin ensihätään vain vähän ja annoksesta riitti pienen maistelijan lisäksi kahdelle aikuiselle. Ensi kerralla kokeilen tätä mansikoista, jos vaikka väristä saisi vielä kauniimman vaaleanpunaisen.

Viinimarjasmoothie

1 banaani
1 avokado
1 luomuappelsiini + raastettu kuori
punaisia viinimarjoja
juoksevaa hunajaa
kauramaitoa
salaattia


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa. Kauramaidon määrää en mitannut, mutta sitä tuli vain sen verran, että lopputulos oli lusikoitavan paksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti