lauantai 16. marraskuuta 2013

Marraskuu

Aurinkoa on näkynyt viime aikoina niin vähän, että kun se tänään taas näyttäytyi, säntäsin heti pihalle kuvaamaan. Olin ensin ollut aikeissa ottaa lapsesta kuvia ulkona, mutta suunnitelma kaatui siihen, ettei kävelemään opettelevaa joka paikkaan tupsahtelijaa ole kovin helppo pitää puhtaana marraskuun kurakeleillä. Asusteeksi kun oli ollut tarkoitus laittaa jotain vähän tyylikkäämpää kuin kurahousut.Löytyi sieltä pihalta kyllä muutakin kuvattavaa. Mies on yrittänyt polttaa pihan perältä yhtä kantoa paikalta, johon olemme suunnitelleet uutta kasvimaata. Kasvimaahanke ei tule etenemään vielä ensi keväänä, mutta kanto olisi ollut kiva saada pois tieltä. Ei se kyllä oikeastaan paljon pienentynyt, vaikka päällä roihusi melkein juhannuskokon kokoinen tuli.Vanhat omenapuut sinnittelevät vielä jatkoajalla, vaikka ne on ollut tarkoitus kaataa. Katselen niitä usein ikkunasta ja ajattelen, että ovatpa ne vaan kauniita. Käkkyräiset rungot ja siinä kasvava sammal pääsevät marraskuussa oikeuksiinsa.


Pihalta löytyi myös ruusunmarjoja ruusupensaasta tai oikeammin parista oksasta, joita jostain syystä kasvaa ympäri pihaa erillään. Vanhan pihapiirin iloja nämä karkulaiset.
Normaalisti tähän aikaan vuodesta odottaisin jo lunta ja pakkasia. Täällä maalla lumi muuttaa kuitenkin kaiken paljon hankalammaksi auraamisineen ja autoiluongelmineen, joten lämmin syksy kelpaa hyvin.  

2 kommenttia:

  1. Meillä oli täällä yksi vanha omenapuu, kun muutimme tänne. Lehtiäkään ei puussa paljon ollut tänäkään kesänä, mutta en anna sitä kaataa vaikka puystyyn kuivuu....mielestänä se on niin kaunis...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me on ajateltu kaataa puut siksi, että epäillään niiden tuovan tauteja uusiin omenapuihin. Muuten saisivat kyllä jäädäkin.

      Poista