maanantai 25. marraskuuta 2013

Jouluvalmistelujen suunnittelua

Olen jo muutaman viikon ajan tuntenut pientä epämukavuutta joulun tulosta. Epämukavuutta siksi, etten ole ehtinyt tehdä mitään jouluvalmisteluja, vaikka periaatteessa kyllä tykkään joulusta. Säkkipimeillä kurakeleillä joulun tunnelmakin on ollut kaukana.

Eilen ikkunasta näkyi jälleen yön aikana maahan satanut ihana puuterilumi ja aurinkokin paistoi. Näin heti tilaisuuteni tulleen ja nappasin naperon ulos poseeraamaan joulukorttikuvaa varten. Joskus muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitella, että liityn itsekin porukkaan, joka kuvaa lapsiaan joulukortteja varten, mutta nyt asia on alkanut näyttää nopealta ja suhteellisen helpolta tavalta tehdä joulukortteja itse, kun askarteluun ei välttämättä ole aikaa. Eihän siinä lasten kuvaamisessa siis mitään pahaa ole, muttei vaan ole ennen tuntunut omalta hommaltani. 


Kuvaukset menivätkin ihan nappiin, kun raahasin aitasta rekvisiitaksi vanhan kelkan ja peitin sen lampaantaljalta. Kesken kuvaamisen alkoi vielä putoilla hiljaa lunta taivaalta, aivan kuin tilauksesta!


Oli tarkoitus tilata joulukortit heti suoraan netistä, mutta kuten niin usein viimeaikoina, netti ei toiminut kunnolla. Jos jotain vihaan maalla asumisessa niin huonoja nettiyhteyksiä. Päätimme kuitenkin käyttää tilanteen hyödyksi ja lähteä koko perheen voimin ulkoilemaan. Onkin harvinaista herkkua, että koiraa oli lenkittämässä yhtä aikaa kolme henkilöä, tosin se ei tainnut kamalasti arvostaa, että yksi seurueesta hidasteli koko ajan kameran kanssa. Kävimme myös naapurin tyhjillään olevan talon pihalla ihmettelemässä vanhaa kaivoa ja kaunista kuistia.Joulua varten pitäisi vielä tehdä valmiiksi ruokia ja ylipäänsä keksiä jonkinlainen joulumenu. Tämä taitaa olla ensimmäinen joulu, kun emme jo nyt tiedä syövämme jouluruokaa missään muualla, joten asia jää omalle vastuulle. Lanttu- ja porkkanalaatikkoa olen aikonut tehdä, mutta muuten joulupöytä saattaa meillä näyttää hiukan erilaiselta kuin se perinteinen.
Tänä vuonna on muuten ensimmäinen joulu, kun tarkoituksena on laittaa joulua myös lapselle. Viime vuonna parikuukautinen pötkö ei paljon jouluhommista ymmärtänyt, mutta nyt se ymmärtää, vaikkei mitään jälkikäteen touhusta muistaisikaan.

4 kommenttia:

 1. Kaunista blogissasi <3 Täällä kans lapsille eka joulu, jota varmasti jo vähän ymmärtävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen kanssa joulu on kyllä heti ihan erilaista, tulee paljon tärkeämmäksi koko asia kun on tekemässä jollekin pienelle joulumuistoja. Meillä ei vielä 1-vuotias tiedä mistään joulupukeista, mutta ainakin ruokapuoli ja kuusi tulee varmasti olemaan hänelle joulun kohokohdat.

   Poista
 2. Joulukorteista tulee varmasti hienot! Ihana malli ja reksvisiitta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli hoiti hommansa älyttömän hienosti, hymyäkin saatiin kun tarpeeksi pelleiltiin :)

   Poista